RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Alertă în Indonezia. Vulcanul de pe muntele Egon dă semne că va erupe din nou

Autoritățile indoneziene au ridicat miercuri nivelul de alertă din cauza activării unui vulcan din estul țării și a recomandat evacuarea a sute de locuitori în urma activității vulcanice crescute, a declarat un oficial local citat de agenția DPA.

  

 

Muntele Egon din provincia East Nusa Tenggara a emis zgomote marți dimineața, semn că presiunea magmei a crescut, a anunțat Sutopo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenției Naționale pentru Managementul Dezastrelor (National Disaster Management Agency).

Aproximativ 600 de locuitori care trăiesc într-un sat de lângă vârful muntelui Egon au fost sfătuiți să părăsească perimetrul, iar zona de excludere a fost extinsă de la 1,5 kilometri la 3 kilometri, a mai precizat sursa citată, conform Agerpres.

Nivelul de alertă a fost ridicat la stadiul al doilea, rămânând o singură treaptă până la cel mai înalt pericol. Cu o înălțime de 1703 de metri, vulcanul a erupt cel mai recent în anul 2008, forțând evacuarea a peste 10.000 de locuitori.

Citiți articolul integral pe Realitatea.net

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Intalnire informala intre cei mai puternici oameni ai lumii. Ce au discutat Putin si Obama, inghesuiti la o masuta retrasa

Redacția

Iranul îşi creşte stocurile de uraniu

Redacția

Bar Gemenii din comuna Tătăruși sat Uda angajează

Redacția
Încarcă...