RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Ministrul Justiţiei vrea eliminarea articolului care reduce pedepsele pentru deţinuţii scriitori: E un fenomen scăpat de sub control

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat, marţi, că va propune Guvernului, în prima şedinţă din februarie, emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru abrogarea articolului din lege care prevede că deţinuţii care scriu lucrări ştiinţifice beneficiază de o reducere cu 30 de zile a pedepsei pentru fiecare carte, precizând că tot atunci va pune pe masa Executivului regulamentul de aplicare a Legii 254/2013, care trebuia să fie adoptat din februarie 2014.

  

“Acum câteva zile am demarat o analiză plecată de la relatările din presă din 2015. Când am venit la Ministerul Justiţiei se discuta un regulament de punere în aplicare a Legii 254/2013 de punere în aplicare a pedepselor. Prevederile acestei legi au suscitat interesul dupa creşterea numărului lucrărilor”, a declarat ministrul Justiţiei, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat că prevederea legală potrivit căreia deţinuţii care scriu lucrări ştiinţifice beneficiază de o reducere a pedepsei există în dreptul român din 1969 şi a fost preluată în variantele succesive ale legilor de executare a pedepselor, inclusiv în 2006 şi în această ultimă lege 254/2013.

Citiți articolul integral pe MediaFax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Incident ARMAT în Statele Unite: cel puţin 14 persoane au murit împuşcate cu arme automate.

Redacția

Moscova cere SUA și României să renunțe la instalarea de rachete Mk-41

Redacția

Tăriceanu: Ministrul Justiţiei a încălcat procedurile prin susţinerea lui Kovesi la şefia DNA

Redacția
Încarcă...