NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Barilul de petrol a ajuns la minimul ultimilor 12 ani, dar combustibilii au rămas scumpi

Barilul de petrol s-a ieftinit cu aproape 70% în ultimul an şi jumătate. Nivelul de acum, de circa 30 de dolari, nu a mai fost înregistrat din primăvara lui 2004. Aceste evoluţii se regăsesc însă mai greu la benzinăriile din România. Preţurile s-au modificat foarte puţin, iar accizele au rămas neschimbate şi în acest an.

  

 

Barilul se ieftineşte în fiecare zi pe pieţele internaţionale. Recent, a coborât spre 30 de dolari, cel mai mic nivel din ultimii 12 ani. Totuşi, preţurile carburanţilor la pompă în România rămân tot sus.

În prima zi din an, după ce TVA a scăzut cu 4 puncte procentuale, într-o staţie, benzina se vindea cu 4.86 lei, iar motorina – cu 4.66 lei. De atunci au trecut aproape 2 săptămâni, însă preţurile sunt mai mici cu doar câţiva bani, asta în condiţiile în care barilul de petrol continuă să scadă în fiecare zi.

Cu aceste cifre, România se află în topul celor mai scumpi carburanţi din Europa. Motorina este mai scumpă la noi cu un cent faţă de Germania, cea mai mare economie europeană. În schimb, benzina e mai ieftină cu 15 cenţi. În Spania şi Belgia, motorina a scăzut sub un euro în ultimele săptămâni.

În Belgia, preţurile maximale anunţate pentru mâine sunt în scădere la toate sortimentele de carburanţi cu 1 până la 4 eurocenţi. Recordul ultimelor săptămâni l-a constituit preţul litrului de motorină care scăzuse chiar şi sub un euro.

Citiți articolul integral pe StrileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cum ne influenţează alcoolul personalitatea

Redacția

Sistemul Hidrotehnic Independent Pascani scoate la concurs (2)

Redacția

ANUNŢ Primăria comunei Sireţel

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site