NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Preţul carburanţilor a scăzut considerabil în ultima perioadă şi va continua să scadă, spun specialiştii

Barilul de petrol tranzacţionat la New York a atins minimul ultimilor 12 ani, în urma conflictelor din Orientul Mijlociu. De asemenea, şi scăderea TVA de la 24 la 20% a influenţat preţul la benzină şi motorină.

  

 

De la 1 ianuarie, odată cu reducerea Taxei pe Valoare Adăugată, au scăzut şi preţurile la carburanţi cu aproximativ 3 %.

Ieftinirea carburanţilor se datorează însă mai ales căderii preţului barilului. Pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu, în tranzacţiile din New York, barilul a căzut la 32,10 dolari, un minim care s-a mai înregistrat în decembrie 2003.

Cu toate acestea, românii nu simt în buzunar aceste scăderi în aceeaşi măsură în care coboară preţul petrolului. Aproape 60% din preţul unui litru de carburant reprezintă taxe şi accize.

Preţurile la pompă diferă de la o staţie la alta sau în funcţie de regiune.

Citește articolul integral pe StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Conservele, berea, apa, peştele sau vinul s-ar putea scumpi cu până la 30%

Redacția

De ce nu reuşesc autorităţile să dezlege misterul infecţiei care i-a adus pe copiii din Argeş în pragul morţii. Ministrul Sănătăţii: „Continuăm investigaţiile”

Redacția

Cum îi puneau beţe în roate autorităţile din Focşani celui mai mare arhitect român, Ion Mincu – de câte ori şi-a dat demisia

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site