RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Zelenski: Rusia foloseşte centrala nucleară de la Zaporojie pentru a şantaja lumea cu un dezastru

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cere punerea industriei nucleare ruseşti sub sancţiuni internaţionale, arătând că Rusia se foloseşte de energie ca de o armă, pentru a crea dependenţe şi pentru a şantaja, iar această tactică este valabilă inclusiv în cazul centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, pe care Moscova o utilizează ca să ameninţe lumea cu un dezastru nuclear, relatează News.ro.

Volodimir ZelenskiFoto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia

„Este important că au fost lansate măsuri restrictive globale împotriva industriei nucleare ruseşti. Această industrie nu numai că generează fonduri pentru bugetul agresorului, dar ajută şi la crearea unei dependenţe a altor state pe teritoriul cărora se implementează proiecte nucleare pretins “energetice”. Pentru Kremlin, orice energie este o armă. Pentru ei, energia nucleară este, de asemenea, o armă”, a arătat Zelenski în discursul rostit sâmbătă seară către compatrioţi.

  

„Exact acest lucru se întâmplă la centrala nucleară Zaporojie, pe care Rusia o foloseşte ca armă de şantaj la nivel mondial, pentru a şantaja lumea cu un dezastru”, a explicat Volodimir Zelenski.

În acest context, el a salutat faptul că Marea Britanie, SUA, Franţa, Japonia şi Canada au format o alianţă „pentru a elimina industria nucleară a unui stat terorist de pe piaţa mondială”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu, în Parlament. S-a terminat cu privilegiile la stat. Astăzi se termină cu șmecheria

Redacția

Marius Budăi a demisionat din funcția de ministru al Muncii. Reacţia lui Ciolacu

Redacția

Puzderie de legi inutile în Parlament

Redacția
Încarcă...