RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Autorul unui atentat cu bombă asupra sinagogii din Paris, condamnat după 42 de ani de la comiterea faptelor. În prezent, el este profesor universitar în Canada

La mai bine de 42 de ani de la atentatul ucigaş cu bombă de la sinagoga din Paris, un tribunal din capitala franceză l-a condamnat vineri la închisoare pe viaţă pe un profesor universitar canadian de origine libaneză pentru comiterea atacului. Judecătorii au decis că Hassan Diab, acum în vârstă de 69 de ani, a fost tânărul care a amplasat motocicleta capcană pe strada Copernic din Paris, la 3 octombrie 1980, relatează News.ro citând BBC News.

Hassan Diab este în prezent profesor universitar în CanadaFoto: Fred Chartrand / Zuma Press / Profimedia

Patru persoane au fost ucise şi alte 38 au fost rănite în atentatul comis acum mai bine de 42 de ani. Atentatul din Rue Copernic a fost primul care a vizat evreii din Franţa după cel de-al Doilea Război Mondial şi a devenit un model pentru multe alte atacuri similare care au fost comise de militanţi din Orientul Mijlociu în anii care au urmat. Ancheta, care a durat zeci de ani, a devenit un sinonim atât pentru confuzia judiciară prelungită, cât şi pentru tenacitatea câtorva magistraţi de a nu lăsa cazul să fie uitat.

  

Profesorul Hassan Diab, care a refuzat să participe la proces,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Şeful ANAF, despre cei care câştigă bani din reţelele de socializare: „Multe milioane de lei am luat anul trecut de la cei care nu au declarat aceste venituri”

Redacția

Festival auto în Harghita, la un centru de management al deșeurilor / ”Electric Feel” va strânge mașini electrice și hibride pentru a stimula spiritul ecologic / Groapa de gunoi și stațiile de compost și sortare au costat 150 de milioane de lei, fonduri europene

Redacția

Căprior simpatic surprins într-o pădure din județul Iași

Redacția
Încarcă...