RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vești bune pentru cei cărora le place să mănânce broccoli

A fost găsit un nou beneficiu al broccoliului. O substanță chimică găsită în mod natural în broccoli ar putea preveni și trata, în viitor, cheagurile de sânge care pot duce la accidente vasculare cerebrale, în prezent, a doua cauză principală de deces la nivel mondial.

Cercetătorii, conduși de o echipă de la Universitatea din Sydney (Australia), au efectuat o serie de teste de laborator pe 23 de compuși găsiți în mod obișnuit în plante pentru a determina predilecția lor de a se lega de trombocitele din sângele nostru.

Trombocitele au un rol critic în blocarea rănilor pentru a opri sângerarea, dar în circumstanțe specifice pot forma și cheaguri periculoase care blochează complet fluxul de sânge. În țesuturile vitale cum ar fi creierul și inima, fiecare moment de lipsă de oxigen prezintă riscul unor daune ireparabile, subliniază Science Alert.

Cercetătorii au descoperit încă un beneficiu al broccoliului

  

Acum a fost găsit un nou beneficiu al broccoliului. O substanță chimică găsită frecvent în legume crucifere precum broccoli, conopidă și germeni de broccoli s-a evidențiat pentru potențialul său ca agent anticoagulant. Cunoscut sub numele de sulforafan (SFN),

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Florin Roman, către Orban: PNL a fost bun cât timp a fost condus de el! Asta este filosofia unui om care îşi încheie marea lui aventură politică! La revedere!

Redacția

LIVE Ziua 105 de război. Kremlinul plănuiește să anexeze „complet” orașul Herson printr-o acțiune „similară cu aderarea Crimeei”/ Armata ucraineană ar putea fi nevoită să se retragă din luptele de la Severodonețk / Presa rusă susține că peste 1.000 de militari ucraineni capturați la Azovstal au fost duși în Rusia pentru „investigații”

Redacția

Aritmetica paralelă a lui Vîlceanu: „Sunt un minim de 240 de voturi pe varianta  de guvernare cu USR”. Cifrele seci arată că fosta Coaliţie a pierdut majoritatea

Redacția
Încarcă...