RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Contraofensiva ucraineană face progrese verificabile în sud și est / Ritmul atacurilor se va schimba probabil dramatic de la o zi la alta – evaluare ISW

Contraofensiva ucraineană face progrese verificabile în sud și în est, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare, publicată în noaptea de duminică spre luni.

Forțele Kievului continuă ofensiva contra trupelor de invazie ruseFoto: Twitter / GeneralStaffUA

Forțele ucrainene avansează de-a lungul mai multor axe în vestul regiunii Herson și au câștigat teritoriu peste râul Siverskyi Doneț în regiunea Donețk.

  

Ritmul contraofensivei se va schimba probabil dramatic de la o zi la alta, pe măsură ce forțele ucrainene acționează pentru a-i priva pe ruși de proviziile necesare, pentru a le întrerupe sistemul de comandă și control și pentru a le slăbi moralul, în condițiile în care asalturile terestre ale contraofensivei continuă.

Rușii vor contraataca probabil din când în când și vor recupera o parte din terenul pierdut și, bineînțeles, vor efectua probabil atacuri feroce de artilerie și aeriene împotriva așezărilor eliberate și a trupelor ucrainene care avansează, notează ISW.

Forțele ucrainene au făcut progrese suficient de substanțiale pentru a începe să provoace comentarii mai realiste din partea blogerilor militari ruși, care până astăzi au respectat îndeaproape retorica optimistă a Kremlinului.

Președintele ucrainean a anunțat că forțele ucrainene au eliberat două așezări (neprecizate) din sudul Ucrainei și o așezare din regiunea Donețk pe 4 septembrie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Press report: ​​Liber la înregistrarea partidului „Uniunea Geto-Dacilor”. Câți consumatori de droguri sunt în România? Administrația Prezidențială: E secret de stat. Incursiune în viaţa nepalezilor din Iaşi. Patru liceeni răspund la întrebarea „De ce să învăț?”

Redacția

Dîncu, întâlnire cu Ciucă la Guvern. Posibilă discuție despre demisia ministrului Apărării SURSE

Redacția

VIDEO Radu Drăgușin, primul gol marcat pentru Genoa în Serie A

Redacția
Încarcă...