NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO În căutarea fericirii? Liderii G20 au aruncat monede în Fontana di Trevi

Liderii marilor economii mondiale au aruncat duminică monede în Fontana di Trevi din Roma – unii, fără îndoială, căutând fericirea – într-o tradiție pentru vizitatorii capitalei italiene care datează de sute de ani, relatează Reuters.

Legenda spune că dacă arunci o monedă cu mâna dreaptă peste umărul stâng în fântână, te vei întoarce la Roma.

Majoritatea liderilor care au luat parte la oportunitatea de fotografiere în marja summitului G20 – liderii celor mai mari economii din lume – au aruncat moneda peste umărul drept.

Premierul Mario Draghi, care locuiește la Roma, a rămas nemișcat, în timp ce președintele american Joe Biden a sărit peste acest eveniment.

  

„Tradiția spune că aruncarea unei monede în Fântâna Trevi asigură o întoarcere la Roma. Dar mi-a trecut prin minte nevoia ca lumea să revină la felul în care era înainte de COVID19”, a scris șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe Twitter.

Liderilor li s-au înmânat monede de un euro special făcute pentru această ocazie, înfățișând pe reversul monedei omul vetruvian al lui Leonardo da Vinci, simbolul președinției Italiei a G20.

Fântâna Trevi, finalizată în 1762, acoperă întreaga fațadă a Palazzo Poli din centrul Romei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Banca Mondială acordă României 50 de milioane de euro pentru infrastructura de urgenţă şi răspuns la dezastre

Redacția

PSD, după demisia consilierului de stat implicat în scandalul privind campania internă a PNL: Este o recunoaştere oficială a culpei

Redacția

Piața rezidențială. Să cumperi sau nu un apartament? Ce sfaturi dau specialiștii pentru achiziția unei locuințe în plină pandemie și efervescență imobiliară?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site