RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Un blestem teribil a cuprins comuna Alexandru Ioan Cuza

O localitate din judetul Iasi ar putea fi oricand inghitita in intregime de ape • Desi dezastrul este iminent, autoritatile judetene au eliberat un alt aviz pentru lucrari de exploatare a balastului pe Siret, tocmai in dreptul localitatii cu pricina.

Scandalos! Desi apele raului Siret au ajuns aproape de casele oamenilor din comuna Alexandru Ioan Cuza, autoritatile judetului Iasi nici macar nu s-au sinchisit sa ia vreo masura. Ba mai mult, au ajuns sa elibereze un nou aviz pentru o alta firma ce detine o balastiera in zona ce ar urma sa lucreze tocmai pe Siret in dreptul comunei respective. Asa s-a ajuns ca firma Bip Com Impex SRL sa primeasca un aviz favorabil de la Consiliul Judetean Iasi acum o saptamana prin care i se permite sa lucreze in extravilanul localitatii aflate la un pas sa fie inghita de ape.

  

Firma Bip Com Impex SRL din Iasi a primit un aviz pentru: “amenajare platforma, drum acces si exploatare agregate minerale (balastiera) în scopul decolmatarii si regularizarii albiei minore a râului Siret”. Desi localnicii din Al. I. Cuza traiesc zi de zi un cosmar, autoritatile iesene nu au fost in stare sa ia o masura. Recent, la Prefectura a avut loc o noua intalnire la care au participat oameni de la Apele Siret, de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Suceava, din comuna Al. I. Cuza si de la alte institutii pentru a se gasi o solutie in privinta construirii unui baraj in localitate. Pana saptamana viitoare ar trebui refacut un studiu de fezabilitate cu privire la acest proiect. Institutiile respective au ajuns sa se certe intre ele, fara a fi capabile sa ia o masura in acest sens. ITRSV Suceava a facut chiar plangere penala Administratiei Bazinele de Ape Siret pentru defrisarea unei suprafete de teren in zona.

In ultimii ani, Siretul s-a mutat cu cinci sute de metri, fiind acum in dreptul unei movile cu nisip. Daca ar strapunge movila respectiva, ar separa satul Alexandru Ioan Cuza de satul Butea din aceeasi comuna, iar dezastrul este iminent. “Nu stiu despre ce este vorba. Aud asta pentru prima oara. Am vazut la televizor un reportaj cu defrisarile in zona, dar noi nu am mai lucrat acolo. Este pentru prima oara la noi acest lucru”, a spus Petronela Buliga, unul din patronii firmei ce detine balastiera respectiva. In schimb, prefectul Romeo Olteanu nu a putut fi contactat pentru a comenta situatia.

Sursa: bzi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Conflict în instanță între biserica din Fântânele și Primăria din Valea Seacă

Redacția

Ioan Radu, noul viceprimar al comunei Valea Seacă! Un consilier PNL a susținut pentru această funcție, un ales USR

Marius Parteni

Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiate de edilul din Stolniceni Prăjescu

Oana Cordoneanu
Încarcă...