RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un bărbat reclamă problemele cu care se confruntă pășcănenii în oraș: Trecerile de pietoni nesemnalizate și un parc, pericole de accidentare


Nu doar pășcănenii sunt nemulțumiți și sesizează problemele cu care se confruntă orașul nostru. Un bărbat de loc din Târgu Neamț, mutat în municipiul nostru odată cu venirea pe lume a nepoatei, a cerut autorităților locale să se ocupe de două chestiuni cu risc de accidente din zona deal a orașului.

  

Ioan Cojoc atrage atenția asupra pericolului iminent pe care îl ridică trecerea de pietoni de la Capela Bisericii „Înălțarea Domnului” din Pașcani. Omul spune că stă de suficient de mult timp în oraș și știe câte accidente rutiere au fost acolo, motiv pentru care nu înțelege de ce autoritățile locale nu au luat măsuri de prevenire a lor. Chiar el, împreună cu nepoata au fost cât pe ce să ajungă victime în acel loc.

Bărbatul spune că este nevoie de niște semne mai evidente, luminoase, pe care șoferii să le vadă și să nu mai existe probleme în trafic.

 „Trecerea de pietoni de la Capelă este invizibilă, sub orice critică. Fără semnale vizibile, care sunt puse lângă stâlpi. Siguranța copiilor care trec de la școală este pusă în pericol. Acum două săptămâni, pe partea de jos dinspre Peco mi-a fost dată prioritate, iar cel care venea de sus ajungând la mijlocul străzii nu a cedat sub nicio formă, nu a frânat. Eram cu nepoata și am ținut-o de umăr, dacă nu cine știe ce se întâmpla. Și trecerea de pietoni de la fostul supermarket Minimax, care s-a mutat mai jos, este tot incorectă, nu este vizibilă. Eu îmi dau cu părerea să pună semne de pietoni, și pe o parte și pe alta a șoselei, ne-a declarat Ioan Cojoc.  

 Viceprimarul a menționat că pentru mai multe treceri de pietoni din Pașcani se vor achiziționa în curând aproximativ 100 de semafoare cu lumină intermitentă.

 Dacă tot a venit la audiențe, Ioan Cojoc a recomandat edililor locali să se ocupe și de parcul din zona Capelei care, de ani de zile este amenajat superficial, fiind un loc în care copiii nu pot fi lăsați nesupravegheați.

 „Îl rog pe domnul viceprimar, dacă are posibilitatea, să se ocupe și de parcul de lângă Capelă. Este amenajat de ani de zile cu două leagăne, un tobogan și un rotativ. Toate sunt de metal. Domnul viceprimar, pe perioada mandatului domnului Crăciunescu, a promis că într-un an de zile se rezolvă . Însă nici acum nu s-a făcut nimic, tot aceleași utilaje care sunt un pericol pentru copii”, ne-a declarat Ioan Cojoc. 

Din spusele lui Vasile Axinte, rezolvarea acestei chestiuni ar urma să aibă loc în primăvara anului viitor, când acest parc și încă două din oraș vor fi refăcute în totalitate.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Atenție, cardurile sociale expiră!

Redacția

Taxele și impozitele pot fi achitate la Târgu Frumos. Facilități pentru persoanele fizice și juridice

Marius Parteni

Practicanții artelor marțiale și de aerobic au întocmit un memoriu pe care l-au adus în fața Consiliului Local

Răzvan Grecu
Încarcă...