RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Contracte de închiriere reziliate în piețe din cauza datoriilor. Unii agenți economici susțin că înregistrau debite doar pentru o lună (DOC)

Situație inexplicabilă în Primăria Pașcani. Reprezentanții instituției au reziliat contractele de închiriere a unor spații, deținute de agenții economici, care înregistrau datorii mici la bugetul local.

O parte dintre aceștia au venit astăzi la audiențele de la Primărie unde au susținut că li s-a făcut o mare nedreptate, în condițiile în care nu și-au achitat chiria doar pentru o lună de zile.

 Modul în care Primăria se comportă cu agenții economici în acest caz este uluitor, în raport cu beneficiile de care au avut parte în trecut alte firme. Trei femei, care dețin contracte de închiriere,  au venit astăzi la audiențe să solicite primarului să revină asupra deciziei  de încetare.

  

Problema ridicată de acestea se pare că nu era cunoscută de către reprezentanții municipalității, cel puțin după atitudinea viceprimarului care le-a invitat pe acestea în birou pentru a se interesa de fiecare în parte.

 Din informațiile noastre se pare că Serviciul Taxe și Impozite Locale a întocmit o situație cu datoriile înregistrate de agenții economici la data de 30 septembrie 2015. Pe acest document figurează cu datorii 18 Întreprinderi Individuale și Persoane Fizice, cât și 12 societăți.

 După verificarea situației, conducerea Primăriei ar fi luat decizia să refacă contractele acelor agenți care în trecut nu au mai beneficiat de eșalonări la plata datoriilor, dar și celor care înregistrau restanțe, însemnând datorii pentru o lună de zile.

 Viceprimarul Vasile Axinte nu a mai răspuns apelurilor telefonice după discuțiile cu femeile care au fost la audiență. Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a refuzat să facă alte precizări legate de această situație.

 Iată lista cu cei care înregistrau datorii: Click aici

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Concurs pentru ocuparea a două posturi vacante la Primăria Mircești

Oana Cordoneanu

Republica Moldova face primul pas pentru construirea autostrăzii Iași – Chișinău – Odesa

Redacția

Aleşii locali cer un jurist ca să fie mai informaţi despre ce votează

Marius Parteni
Încarcă...