NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Contracte de închiriere reziliate în piețe din cauza datoriilor. Unii agenți economici susțin că înregistrau debite doar pentru o lună (DOC)

Situație inexplicabilă în Primăria Pașcani. Reprezentanții instituției au reziliat contractele de închiriere a unor spații, deținute de agenții economici, care înregistrau datorii mici la bugetul local.

O parte dintre aceștia au venit astăzi la audiențele de la Primărie unde au susținut că li s-a făcut o mare nedreptate, în condițiile în care nu și-au achitat chiria doar pentru o lună de zile.

 Modul în care Primăria se comportă cu agenții economici în acest caz este uluitor, în raport cu beneficiile de care au avut parte în trecut alte firme. Trei femei, care dețin contracte de închiriere,  au venit astăzi la audiențe să solicite primarului să revină asupra deciziei  de încetare.

  

Problema ridicată de acestea se pare că nu era cunoscută de către reprezentanții municipalității, cel puțin după atitudinea viceprimarului care le-a invitat pe acestea în birou pentru a se interesa de fiecare în parte.

 Din informațiile noastre se pare că Serviciul Taxe și Impozite Locale a întocmit o situație cu datoriile înregistrate de agenții economici la data de 30 septembrie 2015. Pe acest document figurează cu datorii 18 Întreprinderi Individuale și Persoane Fizice, cât și 12 societăți.

 După verificarea situației, conducerea Primăriei ar fi luat decizia să refacă contractele acelor agenți care în trecut nu au mai beneficiat de eșalonări la plata datoriilor, dar și celor care înregistrau restanțe, însemnând datorii pentru o lună de zile.

 Viceprimarul Vasile Axinte nu a mai răspuns apelurilor telefonice după discuțiile cu femeile care au fost la audiență. Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a refuzat să facă alte precizări legate de această situație.

 Iată lista cu cei care înregistrau datorii: Click aici

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Consilierii dezbat proiectul burselor ce trebuie să le primească elevii unităților de învățământ

Marius Parteni

Măsurile pentru colectarea selectivă s-au întețit în Pașcani. Șeful operatorului de salubritate: „Trebuia să începem din 2012!”

Diana Marcu

Secretarul Primăriei dă explicații importante despre activitatea abuzivă a celor de la ApaVital (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site