RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Puține ciuperci de sezon în piețe

Din cauza secetei din vara aceasta, a fost nevoie ca oamenii să aștepte ceva vreme până să găsească în piețe ciuperci de sezon. Mulți dintre ei au continuat să cumpere de la supermarketuri însă unii aleg întotdeauna produse 100% naturale.

Lipsa precipitațiilor care să favorizeze creșterea ciupercilor s-a simțit anul acesta iar singurii care pot confirma sunt comercianții.

În pădurile din împrejurimi n-a fost urmă de așa zișii “bureți”, motiv pentru care a fost nevoie ca oamenii să meargă în zonele de munte. În piața agroalimentară din deal a orașului există o singură ofertă de acest gen, deci doritorii nu prea au de ales.

  

Cea care vinde ciupercile, denumite opintici, spune că le-a adus de la Vatra Dornei, săptămâna trecută și că, în ciuda eforturilor depuse, nu cere mult pe ele. Prețul ar ajunge la 7-8 lei/kg dar nu pare sigură că nu se va răzgândi când își va vedea clientul în față.

În aceste condiții, gospodinelor care se pregătesc pentru iarnă sau pofticioșilor nu le rămâne decât să analizeze prețul și calitatea și să se decidă în privința cumpărării. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Locuința femeii de la C4 a fost igienizată

Diana Marcu

Cei patru ani de afară. Cum se vede România prin ochii tinerilor care studiază în Occident

Redacția

Profesorul Mircea Nedea: „Scoatem analfabeţi funcţional, iar asta este o realitate“

Redacția
Încarcă...