NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Modificări radicale în proiectele de hotărâre prin care se redeleagă serviciul de apă-canal către ApaVital!


Pe site-ul Primăriei a fost publicat proiectul de hotărâre prin care se redeleagă practic serviciul de apă-canal către ApaVital. Acesta conține o serie de modificări radicale față de proiectul prezentat consilierilor locali în urmă cu câteva săptămâni.

Este vorba despre cuantumul redevenței pe care ApaVital va trebui să o plătească către municipalitate și de datoriile pe care ApaVital le are către Prest Serv Apa. Mai exact, inițiatorul proiectului, primarul Dumitru Pantazi, solicită ca ApaVital să plătească o redevență egală cu rata împrumutului BEI din care s-a achitat modernizarea stației de epurarea și a aducțiunii cu apă.

O altă clauză importantă stabilită pe ultima sută de metri este obligarea operatorului  ieșean de a achita contravaloarea serviciilor de epurare prestate de Prest Serv Apa de la 1 iulie 2014 până acum. În cazul în care proiectul este aprobat,  ApaVital are la dispoziție 30 de zile pentru a-și achita datoriile.

  

Tot în această perioadă de timp se va proceda și la predarea de către municipalitate către operatorul ieșean a bunurilor ce fac obiectul serviciului de alimentare cu apă, canalizare și epurare. Această prevedere consfințește practic faptul că ApaVital a operat ilegal până acum în municipiu, neavând rețele predate spre exploatare.

Vezi aici proiectul de hotărâre!

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Sănătatea la bloc: Parcările, la cel puţin 5 metri distanţă de ferestre, reparaţiile auto interzise. Platforma de gunoi, la minimum 10 metri

Redacția

Drumarii ies la cântărit maşini grele

Redacția

Coșmarul pășcănenilor din zona vale se prelungește. Cea mai importantă componentă a PIDU începe peste 10 zile

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site