RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Modificări radicale în proiectele de hotărâre prin care se redeleagă serviciul de apă-canal către ApaVital!


Pe site-ul Primăriei a fost publicat proiectul de hotărâre prin care se redeleagă practic serviciul de apă-canal către ApaVital. Acesta conține o serie de modificări radicale față de proiectul prezentat consilierilor locali în urmă cu câteva săptămâni.

Este vorba despre cuantumul redevenței pe care ApaVital va trebui să o plătească către municipalitate și de datoriile pe care ApaVital le are către Prest Serv Apa. Mai exact, inițiatorul proiectului, primarul Dumitru Pantazi, solicită ca ApaVital să plătească o redevență egală cu rata împrumutului BEI din care s-a achitat modernizarea stației de epurarea și a aducțiunii cu apă.

O altă clauză importantă stabilită pe ultima sută de metri este obligarea operatorului  ieșean de a achita contravaloarea serviciilor de epurare prestate de Prest Serv Apa de la 1 iulie 2014 până acum. În cazul în care proiectul este aprobat,  ApaVital are la dispoziție 30 de zile pentru a-și achita datoriile.

  

Tot în această perioadă de timp se va proceda și la predarea de către municipalitate către operatorul ieșean a bunurilor ce fac obiectul serviciului de alimentare cu apă, canalizare și epurare. Această prevedere consfințește practic faptul că ApaVital a operat ilegal până acum în municipiu, neavând rețele predate spre exploatare.

Vezi aici proiectul de hotărâre!

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Plantare de arbuști și spații verzi igienizate, în fața Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu”

Redacția

Circulaţie îngreunată pe străzile din Paşcani din cauza acţiunilor de igienizare a copacilor

Ema Roman

Primăria va începe o campanie de toaletare, de la începutul lunii noiembrie!

Marius Parteni
Încarcă...