NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Schimbare radicală în administrația publică! Funcționarii vor avea de trecut un examen anual

Functionarii publici vor da evaluari scrise anuale, iar cei care vor avea pregatirea si eficienta solicitata de institutiile in cauza vor ramane, care nu vor pleca ”acolo unde se regasesc mai bine”, a declarat joi deputatul PSD Nicusor Halici, care a prezentat principalele modificari ale proiectului Codului administrativ.

 

El a sustinut ca noul Cod, care are peste 800 de articole, modifica pentru prima oara in Romania administratia publica centrala si locala si doreste eficientizarea corpului functionarilor publici.

“In ceea ce priveste functionarii publici si statutul lor, aici foarte multe lucruri s-au schimbat in sensul de a determina si a reusi sa eficientizam si sa profesionalizam corpul functionarilor publici. Ei vor da evaluari scrise anuale si care vor avea pregatirea si eficienta solicitata de conducatorii institutiilor publice pe anul respectiv vor ramane, care nu sa plece acolo unde se regasesc mai bine. (…) Pe langa faptul ca astazi modificam pentru prima oara in Romania administratia publica centrala si locala si abrogam un numar de legi, de hotarari si ordonante de guvern, (…) dorinta coalitiei PSD-ALDE este de fapt de a eficientiza administratia fie ea centrala sau locala”, a spus deputatul PSD.

Potrivit acestuia, noul Cod administrativ este in interesul cetateanului.

“Interesul cetateanului este in viata de zi cu zi, in contact cu administratia de care ne plangem de atata amar de vreme si pentru care nu am facut foarte multe lucruri, decat la fiecare legislatura si fiecare guvern am venit si am completat cu cate o ordonanta, cu o hotarare, cu cate o litera, cu cate un articol si n-a facut decat sa birocratizeze si sa ingreuneze activitatea functionarilor si a demnitarilor. In ansamblu, proiectul de lege prevede o serie de masuri care ies si din demagogia si ipocrizia care ne-au guvernat pana acum, si aici ma refer la prefecti si subprefecti. (…) Vrem sa fie implementat programul de guvernare la nivelul judetelor, dar cu functionari pe baza de concurs? Acelasi lucru este valabil si in cazul serviciilor deconcentrate, care sunt extensia ministerelor la nivel judetean si care au ca program si activitate in principal implementarea programului de guvernare”, a detaliat Halici.

articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Averile aleșilor locali care vor conduce municipiul în următorii patru ani. Iată proprietățile și veniturile lor!

Marius Parteni

ANALIZĂ Autostrăzile, capitolul unde România nu a intrat în Europa

Redacția

Biblioteca, CSM, Creșa și Cantina Socială, bugete de avarie în 2019! PNL nu votează

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site