NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Traficul rutier din Vama Nădlac, în continuare cu probleme

După şase zile de aglomeraţie şi haos la graniţa de vest a României, s-au deschis 10 puncte vamale pentru cei care vor să intre sau să iasă din ţară. Întâmplător sau nu, tot astăzi, șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, şi-a dat demisia din motive personale. 

Bunica Dorica își sprijină neputința în baston și cu pași mici trece pe pământ românesc, după jumătate de an. A fost în Italia, la fiica ei, şi abia acum s-a putut întoarce acasă.

Dorica Popescu: M-a prins pandemia asta acolo. Şi cu check-in venit şi mă vedeţi cum arăt. Cât oi mai trăi, oi mai trăi, dar îmi pare rău de tineret, de nepoţi. Pentru că nu mai au nicio viaţă cum am avut-o noi demult.

A avut noroc, la vamă. A aşteptat doar şapte minute. Iar când va ajunge acasă, va şti ce are de făcut.

Dorica Popescu: Să stau singură acasă, să nu mă întâlnesc cu nimeni, să nu vorbesc cu nimeni, să nu m-apropii de nimeni.

Peste 1000 de oameni au trecut azi granița pe jos, prin Nădlac 1. Au răsuflat ușurați că nu au mai așteptat: „Eram disperaţi, dar acum situaţia nici nu se compară. Au fost 10 persoane înaintea mea, ceea ce este foarte bine„.

Nu la fel de bine a fost pentru românii care au venit cu mașinile.

Românii sunt nemulţumiţi că, pe site-ul Poliţiei de Frontieră, timpii de aşteptare indică până la 180 de minute. Ei spun însă că, în realitate, stau aici în coadă chiar şi şase sau şapte ore.

Sătui să aștepte, unii au completat declarațiile pe propria răspundere pe capota mașinii.

Astăzi, șeful Poliției de Frontieră a demisionat. Aparent, plecarea lui nu are legătură cu situaţia de la graniţe din ultima săptămână. Chestorul Ioan Buda a invocat motive personale în cererea de eliberare din funcţie.

OBSERVATOR

loading...
Advertisements

Related posts

Violeta Alexandru a ajuns în Germania, pentru a vedea în ce condiții lucrează românii plecați la cules de sparanghel

Redacția

Klaus Iohannis: După 15 mai vom renunța la restricțiile de deplasare, dar vom purta mască de protecție

Redacția

Valabilitatea dovezilor înlocuitoare ale permiselor de conducere se prelungește automat pe perioada stării de urgență

Redacția
Încarcă...