NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ţară în criză. Scenariile privind viitorul Guvern

Formaţiunile politice parlamentare nu au pierdut timpul după eşecul guvernului Cioloş şi au început tatonarea terenului pentru formarea unui Executiv, care să aibă însă şanse să fie învestit. Iar pentru noul Cabinet sunt conturate mai multe scenarii, influenţate mai ales de jocurile politice din PNL, adică partidul din care provine şi şeful statului.

Primul scenariu este construcţia unui Guvern tot cu Florin Cîţu premier. Florin Cîţu a ieşit la rampă printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, acolo unde a anunţat că PNL este gata să înceapă negocierile cu toate forţele politice exceptând Alianţa pentru Unirea Românilor. „Ţara se află într-o situaţie pandemică foarte grea, cu un număr-record de noi infectări şi de decese. O astfel de situaţie reclamă responsabilitate şi compromisuri pentru rezolvarea crizei politice. (…) PNL îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice parlamentare, cu excepţia AUR, în vederea creării rapide a unei majorităţi şi a unui guvern. Vom acţiona cu maturitate şi cu responsabilitate, fără vanităţi şi fără orgolii, ţinând cont de configuraţia politică a Parlamentului şi căutând în mod insistent soluţia care să scoată România din criză”, a scris şeful Guvernului demis.

PSD, parte a soluţiei

Aşadar, Cîţu este gata să discute inclusiv cu PSD-ul condus de Marcel Ciolacu.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Studiu eJobs: 64% dintre candidații de peste 45 de ani spun că vârsta e principalul obstacol cu care se confruntă la angajare

Redacția

România va primi 200 de refugiați sirieni. Proiect de hotărâre de guvern

Redacția

VIDEO: Ieşeanul care călătoreşte pe jos până la Constanţa a plecat în această dimineaţă din Galaţi spre Brăila

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site