RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Finanţarea proiectelor pentru surse regenerabile de energie

Ministerul Energiei a lansat două programe de finanţare a proiectelor pentru surse regenerabile de energie şi modalităţi de stocare. Peste 800 de milioane de euro sunt disponibili din fondul pentru modernizare, dar specialiştii susţin că este nevoie şi de o strategie de dezvoltare a reţelelor electrice pentru preluarea energiei de la prosumatori.

O corespondenţă de la Cristiana Sabău: ”Compania din Bistriţa, specializată în producţia de acumulatori auto, a investit 20 de milioane de lei în cel mai mare parc fotovoltaic în regim de prosumatori din Transilvania. Iată ce a declarat managerul Alin Ioaneş la un forum despre energia verde.

Alin Ioaneş: ”Ne trezim în situaţia în care producem energie verde, dar nu putem să o utilizăm toată, nu avem unde să furnizăm această energie de multe ori sau o furnizăm la un cost aproximativ zero sau la un preţ foarte scăzut.”

Probleme sunt şi în ce priveşte preluarea energiei în sistemul naţional.

  

Mihaela Suciu, director general al companiei Distribuţia Energie Electrică România: ”Toată lumea vorbeşte de tranziţie spre energie verde, vorbim de digitalizare, sunt procese care, sincer, pe noi ne-au prins cam nepregătiţi, pentru că reţelele pe care noi le gestionăm, în 18 judeţe, 80% sunt înainte de 2020. Sunt reţele care au fost gândite pentru distribuţie într-o singură direcţie, de la producător către utilizatorul final.”

sursa radio romania

Related posts

Secretarul Primăriei Pașcani are cunoștință de documentațiile depuse pentru eliberarea titlurilor de proprietate! Iată ce rol important joacă!

Marius Parteni

Trei miliarde lei pentru un drum lovit de inundatii

Redacția

Activități privind reorganizarea spațiilor verzi din Pașcani, din această perioadă. Urmează suburbiile

Iulia Huțanu
Încarcă...