RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Șeful și agenții Poliției Locale reclamați la Parchet de ApaVital întrucât au blocat operațiunea de debranșare a blocurilor de la rețeaua de apă

ApaVital Iași a formulat plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani împotriva agenților și șefului Poliției Locale. Conducerea operatorului județean se plânge că angajații unității sunt împiedicați de către reprezentanții acestei instituții să debranșeze scările de bloc de la sistemul de apă.

Polițiștii Locali au primit în data de 20 ianuarie ordin de serviciu din partea primarului Dumitru Pantazi să oprească angajații ApaVital de a mai debranșa blocurile unde nu au fost încheiate contractele de furnizare a serviciilor. Motivul a fost acela că se încalcă o proprietate privată a municipiului, ținând cont de faptul că apometrele și instalațiile din căminele de branșament aparțin Primăriei și Consiliului Local. De atunci polițiștii au demarat acțiunea de depistare a angajaților ApaVital care debranșează blocurile, care s-a soldat cu identificarea unor angajați.

Cei de la ApaVital au înțeles demersurile Primăriei prin Poliția Locală drept acțiuni de blocare a activității, fapt pentru care au depus plângere.

  

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015

{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

“În acest caz se fac verificări pentru a stabili dacă sunt sau nu aspecte ce țin de competența Poliției. Dacă se va constata că au fost încălcări ale legii, în acest dosar se vor face propunerile legale, ne-a declarat Mădălin Țăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Demersul celor de la ApaVital este de neînțeles ținând cont de faptul că municipalitatea le-a transmis prin adresă că acționează abuziv împotriva populației și că sunt foarte multe documente care nu au fost votate de către Consiliul Local pentru ca operatorul județean să își poată desfășura activitatea legal.

Mai mult, în timpul acțiunilor celor de la Poliția Locală, angajații ApaVital care au fost legitimați, au avut un comportament șmecheresc. Este și cazul lui Gheorghe Toma care și-a sunat superiorii pe care îi informa telefonic că a fost abuzat, dar acest lucru în realitate nu s-a întâmplat.

Șeful Poliției Locale nu a dorit să facă comentarii, preferând să aștepte ancheta autorităților. El a menționat faptul că angajații instituției și-au desfășurat activitatea în interesul comunității locale exclusiv pe baza și în exercitarea legii, precum și a actelor emise de autoritățile deliberative și executive ale administrației publice.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Două zile fără apă potabilă în orașul Târgu Frumos

Redacția

Consilierii locali interesaţi de toaletarea copacilor dintre blocuri

Răzvan Grecu

Locuri de muncă vacante în cadrul Primăriei Pașcani

Redacția
Încarcă...