Jumătate din angajații disponibilizați de la societatea Siretul Pașcani au fost încadrați din nou pe piața muncii. O firmă înregistrată în capitală, HH Decostore Hotel, a preluat 150 de muncitori din confecții, cu aprobarea lichidatorului din dosarul Siretul.
Societatea a intrat în faliment pe 13 noiembrie 2014 după ce Tribunalul Iaşi a admis cererea în acest sens formulată de administratorul judiciar Capital Insol care a argumentat că societatea nu şi-a respectat programul de plăţi a datoriilor şi că are pierderi de 5,5 milioane de lei. Firma HH Decostore Hotel are ca domeniu principal de activitate comerţul cu amănuntul al textilelor .
„Siretul Pașcani a avut 305 salariați. În urma intrării firmei în procedura de faliment, angajații au fost concediați. O parte au primit preavizele și sunt în șomaj. 150 de persoane și-au păstrat locurile pe altă firmă, care a preluat și închiriat activele cu aprobarea lichidatorului judiciar”, ne-a declarat Benone Mihuț, liderul de sindicat al salariaţilor fabricii Siretul.
FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015
{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}
De curând, 15 salariați lucrează la mașina de geogrile biaxiale pe care firma Siretul a vândut-o unei societăți din Cluj. Geogrila este o plasă folosită pentru armarea terenurilor cu rezistenţă slabă la sarcini sau care se aşează pe teren înainte de turnarea asfaltului
„Restul salariaților se află în șomaj . Așteptăm oferte de închiriere sau de vânzare a activelor pe firme de producție, asta ne-ar interesa în mod deosebit, pentru că a vinde utilajele la fier vechi nu este o soluție. Asta agreează și lichidatorul, de a închiria sau a vinde active firmelor care vor face producție în domeniul textil. Este un lucru extrem de bun pentru salariați .Vedem ce oferte vor mai veni pentru Finisaj, Tricotaj. Marea majoritate a angajaților de aici sunt în șomaj. Așteptăm evaluarea activelor și valorificarea lor, în sensul ca firmele să poată dezvolta producții, care vor prelua din active, pentru a păstra cât mai multe locuri de muncă”, ne-a mai precizat Benone Mihuț.
Perioada de glorie a Siretul SA, înfiinţată în 1973 ca Întreprinderea de Tricotaje şi Perdele Siretul a ţinut până în 1989, când avea peste 3.000 de salariaţi şi alte secţii la Frasin, în judeţul Suceava, şi la Târgu Frumos. Produsele erau foarte căutate. Veniturile salariaţilor puteau ajunge să concureze cu cele ale directorilor, fiind calculate în funcţie de vechimea în muncă.
Citește și: {loadposition articlescategoryload}