RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Casa Albă avertizează că nu va putea fi creat statul palestinian dacă HAMAS menține controlul asupra Fâșiei Gaza

Soluția coexistenței a două state, israelian și palestinian, nu va putea fi aplicată atât timp cât mișcarea islamistă Hamas, considerată organizație teroristă de Statele Unite și de Uniunea Europeană, va menține controlul asupra Fâșiei Gaza, anunță Administrația de la Washington.

John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Națională de la Casa Albă, a acuzat joi seară mișcarea Hamas că ”ridică mizele” în mod constant în negocierile cu Israelul privind un armistițiu în Fâșia Gaza în schimbul eliberării unora dintre cei aproximativ 100 de ostatici israelieni.

”Ei pot opri războiul chiar acum. Dacă ar fi crezut cu adevărat în soluția creării unui stat pentru poporul palestinian, nu ar fi încălcat situația de armistițiu care exista pe 6 octombrie 2023. Ar preda armele și ar permite eliberarea ostaticilor”, a afirmat John Kirby, citat de cotidianul The Jerusalem Post.

Armata israeliană a lansat ofensiva în Fâșia Gaza ca ripostă la atacurile teroriste comise pe 7 octombrie 2023, în sudul Israelului, de militanți ai grupurilor Hamas și Jihadul Islamic. Atacurile s-au soldat cu aproximativ 1.160 de morți și peste 5.400 de răniți în sudul Israelului.

  

Forțele militare israeliene continuă ofensiva în Fâșia Gaza și pregătesc o operațiune masivă în orașul Rafah.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Iranul și Israelul s-au amenințat reciproc că-și vor bombarda centralele nucleare

Redacția

Finlanda a anunțat că va livra arme și muniţii Ucrainei

Redacția

MAE, avertizare de călătorie pentru Spania. După caniculă, o furtună va lovi mai multe zone din Peninsula Iberică

Redacția
Încarcă...