RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Secretul succesului: lucrezi la stat şi tragi contracte către firma ta. O echipă de la Apavital şi-a făcut propria afacere

Directorul Toma râde: „Sunt buni, oamenii specializați pe stații de apă sunt greu de găsit”. Principalul acționar, Bogdan Formagiu, este șef Secție Automatizări la Apavital, iar firma sa tocmai cu asta se ocupă. Formagiu stă 8 ore la serviciu, e rugbyst la Poli, unde face trei antrenamente pe săptămână, și mai merge și la firma proprie.

Şeful Secţiei Automatizări din cadrul Apavital Iaşi şi doi subordonaţi fac bani dintr-o firmă privată care are acelaşi obiect de activitate cu cel al companiei publice subordonate Consiliului Judeţean. Directorul Apavital, Ion Toma, spune că doar instalatorilor li se interzice, prin contractul colectiv de muncă, să lucreze în acelaşi domeniu. În rest, orice angajat de la Apavital este liber să muncească ce doreşte în timpul liber. Totuşi, regulile se vor schimba: „Voi cere tuturor celor 1.200 de angajaţi o declaraţie pe propria răspundere că nu au firme în acelaşi domeniu cu noi”.

  

Contracte cu firma de apă din Botoşani

Firma ieşeană UT4FB Control SRL are trei acţionari şi toţi sunt angajaţi ai Apavital Iaşi. Bogdan Formagiu, unul dintre acţionari, este inginer şi şef al Secţiei Automatizări din cadrul Apavital Iaşi, iar ceilalţi doi asociați, Tudor Ioan Ursachi şi Cătălin Greşanu îi sunt subordonaţi la compania publică.

UT4FB Control SRL Iaşi a câştigat între decembrie 2014 şi decembrie 2015 numeroase contracte, dintre care cele mai multe la Nova Apaserv SA Botoşani, corespondenta Apavital din județul vecin. Produsele şi serviciile firmei ieşene au fost legate, în principal, de sisteme de automatizare pentru firmele producătoare şi distribuitoare de apă şi servicii de canalizare. Valoarea totală a contractelor adjudecate cu Nova Apaserv Botoşani este de 35.123 lei, la care se adaugă un contract cu Apele Române – 3.172 lei şi cu Urban SA Slobozia – 2.718 lei. În total, într-un an, cei trei colegi de serviciu de la Apavital au luat pentru firma lor contracte de 41.013 lei.

Recent, ei au câștigat un contract la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, în valoare de 109.550 de lei, constând în montarea unei stații de pompare pentru stingerea incendiilor. Cifra lor de afaceri este în creștere de la un an la altul și devin din ce în ce mai cunoscuți.

Continuarea www.7est.ro

Related posts

A sărit soluţia: Reţeaua de alimentare cu apă pe străzile Izvoarele şi M. Eminescu va fi realizată pe sub sub trotuare

Marius Parteni

Primăria Pașcani angajeză muncitori zilieri!

Redacția

Conferință de presă Primăria Pașcani, 12 octombrie 2023 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...