RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Încasările din piețe s-au triplat! Șefii Primăriei vorbesc de lipsă de interes și proastă gestionare a activităților din piețe

Piețele din Pașcani produc mai mulți bani decât în anii trecuți, iar serviciul care se ocupă de administrarea lui va avea anul acesta un excedent. În luna decembrie 2020 s-au încasat peste 20.000 de lei din închirierea tarabelor și terenurilor pentru comerțul ocazional.

Vorbim de o creștere mare, comparativ cu aceeași perioadă din 2019. În conferința de presă de astăzi de la sediul Primăriei conducerea instituției a prezentat câteva cifre.

“Dacă în luna decembrie 2019 erau 6.000 de lei încasări, anul trecut am avut peste 20.000 de lei. Oamenii au înțeles că trebuie să plătească, nu mai sunt problemele din trecut”, a explicat viceprimarul Cristian Rățoi.

Acesta nu a dat alte explicații cu privire la creșterea încasărilor, preferând să spună doar că, actuala conducere a Primăriei are o altă abordare și viziune.

  

Întrebat dacă nu se impune un audit la nivelul Serviciului de Administrație a Piețelor, primarul Marius Pintilie a explicat că acesta este făcut, dar totul se datorează modului cum a fost gestionată activitatea.

“Avem un audit, știm  ce a fost acolo. Cineva nu și-a datoria. Noi am venit acum, am propus măsuri, avem multele de făcut, nu stau să mă uit în urmă. Trebuie să ne facem treaba, să punem în practică cea am promis”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.  

În ultimii doi ani de zile am pierdut contracte și pierdem contracte, cu ghilimele de rigoare pierdem, în sensul că multe societăți comerciale, persoane fizice autorizate își restrâng activitatea din piață. Motivele, pentru că am discutat cu domniile lor, cu cei care au ales să plece din piață, sunt cele de încasări. Pentru că în jurul pieței, cel puțin în zona vale, ca și în zona deal, sunt o serie de supermarketuri sau magazine chinezești, sau alte tipuri de magazine ce vând produse similare celor din piață. Crescând numărul și în municipiu pe de altă parte odată cu deschiderea acelui complex din zona deal, zona cealaltă din oraș a altor astfel de complexe, piața a avut de suferit“, spunea într-o declarație Cristian Menegon, în data de 8 mai 2020.

Concluzia ce poate fi trasă pentru creșterea încasărilor ținând cont de declarația fostului șef al piețelor, ce între timp a demisionat, și realitatea prezentată de actuala conducere a Primăriei este aceea că în piețele din Pașcani erau persoane protejate.

Serviciul de Administrație a Piețelor a fost coordonat de fostul viceprimar Gabriela Nedelcu. Am contactat-o pentru a obține un punct de vedere, prin mesaj și apel telefonic, dar nu a răspuns. Nici fostul șef al piețelor, nu a dorit să facă comentarii.

Related posts

PNL Iași: „PNL a câstigat în total 51 de primării din cele 98 de UAT-uri, dintre care 3 din 4 orașe!”

Redacția

Blocaje rutiere în zona intersecțiilor unde se realizează sensurile giratorii de pe Moldovei

Marius Parteni

Ursu şi Filoş ar fi solicitat angajarea lor la CLP Ecoserv, în baza unei prevederi din contractul de mandat

Răzvan Grecu
Încarcă...