NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Secretele cozonacului de vis. Unde trebuie plasat vasul cu apă caldă pentru aluatul ideal, moale şi pufos


Pentru cozonacul perfect este nevoie de răbdare şi de pasiune. Gospodinele au însă câteva ponturi care vă pot ajuta să nu daţi greş.

  

Făina este îngredientul de bază al cozonacului. Dacă nu este de calitate, atunci nici produsul finit nu va fi pufos, ci mai degrabă cleios. „Cel mai bine este să cumpăraţi făină de la moară, nu din magazin. Apoi este foarte important ca înainte să preparaţi aluatul pentru cozonac să cerneţi făina cu sita de 3-4 ori. Se aeriseşte şi ajută ca aluatul să fie mai pufos.

 De asemenea, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Ouăle pentru cozonac trebuie scoase de la frigider cu câteva ore înainte deoarece, dacă sunt reci, pot strica aluatul“, spune Marioara Puşcaş, gospodină din Braşov. Secrete pentru un aluat pufos Înainte să vă apucaţi de frământarea aluatului asiguraţi-vă că în bucătărie temperatura este constantă. „Este bine să nu aveţi geamul deschis şi să fie cald în bucătărie, deoarece aluatul are nevoie de căldură. Alegeţi, pe lângă făina de calitate, şi drojdie uscată.

Aceasta trebuie dizolvată în apă călduţă şi nu în lapte. Ca să aveţi un aluat mai pufos trebuie să îl frământaţi măcar jumătate de oră. Pentru un cozonac, este important să aibă şi puţină grăsime. Multe gospodine pun unt topit. Eu prefer să topesc untură care este perfectă pentru frăgezire. Aluatul este gata atunci când se dezlipeşte de pe mâini“, mai spune gospodina.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}         

Advertisements

Related posts

Bonurile fiscale de 142 lei din 30 decembrie, câştigătoare la prima extragere din acest an

Redacția

Incident ARMAT în Statele Unite: cel puţin 14 persoane au murit împuşcate cu arme automate.

Redacția

Premierul l-a demis pe şeful “Doi şi-un Sfert”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site