RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Specialiştii avertizează: Carpaţii României se depopulează! Priorităţi pentru primul Centru de Economie Montană din sud-estul Europei.


Doar 16% din populaţie mai locuieşte în zonele montane. La Vatra Dornei s-a înfiinţat Centrul de Economie Montană, unic în sud-estul Europei, unde specialiştii vor căuta soluţii pentru creşterea productivităţii şi a calităţii vieţii în aşezările de munte.

  

 

La Dorna Arini, Dorel Marcoci are o mică fermă de vaci, dar şi o pensiune. Se gândeşte să renunţe la una dintre ele. Fermierii de la munte trăiesc într-o zonă idilică, dar şi într-o anumită izolare.

Puţini sunt cei care accesează fonduri europene, iar creşterea animalelor cedează treptat locul altor ocupaţii cu profit rapid şi mai consistent.

Asocierea fermierilor în zona de munte se regăseşte sub diverse forme în reglementările Uniunii Europene. Totuşi, la noi, producătorii o evită. Ştiu că i-ar ajuta să-şi valorifice mai bine produsele, dar se tem de piedicile care apar. Birocraţia este una dintre ele.

Advertisements

Centrul de Economie Montană CE-MONT deschis la Vatra Dornei face parte dintr-un proiect european în valoare de 7 milioane de euro.

Advertisements

Sursa: StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Anunţ public privind decizia etapei de încadrare SC ADA MASTER GRUP SRL

Redacția

Caz cutremurator in Suedia. Un medic a rapit o femeie si a tinut-o captiva intr-un buncar. Detaliile socante iesite la iveala

Redacția

O nouă descoperire uimitoare despre Homo naledi, strămoşul omului găsit recent. Cât de asemănător era cu omul modern

Redacția
Încarcă...