NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Specialiştii avertizează: Carpaţii României se depopulează! Priorităţi pentru primul Centru de Economie Montană din sud-estul Europei.


Doar 16% din populaţie mai locuieşte în zonele montane. La Vatra Dornei s-a înfiinţat Centrul de Economie Montană, unic în sud-estul Europei, unde specialiştii vor căuta soluţii pentru creşterea productivităţii şi a calităţii vieţii în aşezările de munte.

 

La Dorna Arini, Dorel Marcoci are o mică fermă de vaci, dar şi o pensiune. Se gândeşte să renunţe la una dintre ele. Fermierii de la munte trăiesc într-o zonă idilică, dar şi într-o anumită izolare.

Puţini sunt cei care accesează fonduri europene, iar creşterea animalelor cedează treptat locul altor ocupaţii cu profit rapid şi mai consistent.

Asocierea fermierilor în zona de munte se regăseşte sub diverse forme în reglementările Uniunii Europene. Totuşi, la noi, producătorii o evită. Ştiu că i-ar ajuta să-şi valorifice mai bine produsele, dar se tem de piedicile care apar. Birocraţia este una dintre ele.

Centrul de Economie Montană CE-MONT deschis la Vatra Dornei face parte dintr-un proiect european în valoare de 7 milioane de euro.

Sursa: StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

PROGRAM NOU de zbor la Aeroportul din Iași. Cum au fost planificate cursele

Redacția

Anunț pierdere trei certificate constatatoare

Redacția

Alertă în Indonezia. Vulcanul de pe muntele Egon dă semne că va erupe din nou

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site