NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Numărul copiilor din Moldova care au fugit de acasă a crescut cu 30 la sută

Fenomen alarmant în Republica Moldova: pe lângă faptul că tot mai mulţi părinţi îşi abandonează copiii, a crescut şi numărul minorilor care fug de acasă. O fac pentru că sunt abuzaţi în familie sau vor să ia viaţa pe cont propriu. Consecinţele sunt extrem de grave: vagabondajul, cerşetoria şi infracţiunile îi schimbă pe aceşti copii pentru tot restul vieţii.

  

 

Vedem tot mai des copii care cerşesc pe stradă, în faţa bisericilor sau în intersecţii mai aglomerate dion Republica Moldova. Pe Ali l-am găsit în centrul oraşului. În fiecare zi, de doi ani încoace, face acelaşi lucru: cântă pentru a putea supravieţui.

La şase ani a încasat prima lovitură grea. Tatăl i-a abandonat. De atunci, familia este mai tot timpul pe drumuri. Mulţi dintre copiii care cerşesc pe străzi sunt siliţi să facă asta, iar în cele mai multe cazuri sunt trimişi chiar de către părinţi.

Copiii fug de acasă de frică, din cauza violenţei la care sunt supuşi, sau din dorinţa de a fi independenţi. Hoinăresc pe drumuri cu lunile şi rareori se întorc în sânul familiei de bunăvoie. Aşa înţeleg ei să fugă de probleme, sau dimpotrivă, să atragă atenţia asupra faptului că ceva e în neregulă.

Integrarea acestor copii în societate este un proces dificil şi de durată. Statisticile sunt îngrijorătoare. În 2015, aproape 700 de copii din Moldova şi-au abandonat familia, cu 158 mai mulţi decât în anul precedent.

Sursa: StirileTVR.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Doi tineri din centre de plasament doljene s-au sinucis. Măsuri urgente pentru o situaţie fără precedent.

Redacția

Efectul pe care l-ar putea avea regula “51% produse romanesti in magazine”. Patronii supermarketurilor pun insa o conditie

Redacția

De ce ne doare atât de mult când suntem respinşi?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site