NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Scolile din judet, luate la verificat

Scolile si liceele din Iasi se pregatesc de noul an de invatamant. Pentru ca 15 septembrie este aproape, unitatile au intrat in atentia sefilor din educatie.

Acestia vor verifica starea investitiilor in infrastructura si utilitati, astfel incat anul scolar sa inceapa in conditii optime. Salile de curs trebuie igienizate, apa curenta nu trebuie sa lipseasca, iar grupurile sanitare trebuie amplasate in interiorul unitatilor.

De asemenea, salile in care elevii isi vor desfasura activitatea vor trebui mobilate corespunzator. In anii trecuti, doar 85% din cele 250 de unitati de invayamant au primit autorizatie de functionare, iar 15% au avut autorizatii provizorii sau autorizatii cu planuri de conformare.

Prof.dr. Bogdan Neculau, inspector de specialitate ISJ Iasi:  Pe data de sapte august au inceput controalele in scoli, sunt verificari obisnuite pe care le facem inainte de debutul fiecarui an scolar. Avem in vedere conditiile de igienizare, tot ce s-a facut pentru buna derulare a procesului instructiv-educativ, aprovizionarea cu manuale. Avem in vedere igienizarea spatiior, moblilierul, manualele, si tot ceea ce tine de buna derularea procesului instructiv- educativ.

sursa telem.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Să păstrăm tinerii în şcoli, acolo unde le este locul pentru educație și formare

Redacția

Peste 200 de persoane prezente la Pașcani, la dezbaterea pe marginea viitorul educației, la nivel de gimnaziu

Ema Roman

Ultima ofertă a Guvernului pentru dascăli

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site