NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Mediul rural, locul cu cele mai multe agresiuni

Mediul rural continua sa fie locul in care se produc cele mai multe agresiuni. Statisticile Inspectoratului Judetean de Politie Iasi arata ca de la inceputul anului, in satele iesene s- au comis aproape 900 de agresiuni. Mai multe decat la oras, unde numarul lor depaseste cu putin 500.

Unele dintre aceste violente s-au incheiat tragic, cu moartea victimelor. Principala cauza a agresiunilor din mediul rural este consumul exagerat de alcool.

„Limbajul pumnului” este folosit mai mult in mediul rural. Profilul agresorilor, realizat de politistii ieseni, arata astfel: barbati intre 18 si 29 de ani care beau peste masura si care au terminat cu greu 8 clase. In felul acesta a fost foarte usor, ca in mediul rural sa fie monitorizate aproape 900 de agresiuni.

  

Subinspector Alexandru Chelaru, purtator de cuvant IPJ Iasi:”Pe primele 6 luni ale acestui an, la nivelul localitatilor rurale din judetul Iasi au fost inregistrate un numar de 870 de agresiuni majoritatea dintre acestea produse pe fondul consumului de bauturi alcoolice. Recomandam cetatenilor ca in cazul unor neintelegeri sa se adreseze organelor abilitate pentru preintampinarea oricaror excaladari ale acestor fapte.”

Politistii au scos la iveala cateva situatii interesante: cele mai multe agresiuni sunt comise in week-end. Justificarea? Oamenii au mai mult timp sa bea la carciumi.

Obiectele folosite in timpul unei agresiuni variaza de la simpla utilizare a fortei corporale, care implica lovirea cu pumnii, palmele sau picioarele, la utilizarea de bate, unelte agricole, cutite, sticle sau chiar pietre.

Dintre persoanele agresate, peste 70% sunt barbati, majoritatea cu varsta cuprinsa intre 20 si 44 de ani. Insa si femeile devin victime, de cele mai multe ori atunci cand apar violente in familie.

sursa telem.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

59 de sancţiuni la trecerea peste calea ferată, la o singură razie în județul Iași

Redacția

Șofer sub influența alcoolului și fără permis, depistat în trafic

Redacția

Hălăucești: Biciclistă accidentată grav de un șofer care nu i-a acordat prioritate

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site