RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Comunicat de presă: Școala Specială Pașcani lansează un proiect adresat cadrelor didactice care lucrează cu elevi cu dizabilități

Școala Gimnazială Specială Pașcani este câștigătoarea unei finanțări din cadrul fondurilor aferente Programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 1- proiecte de mobilitate, domeniul Educație Școlară în valoare de 54080 Euro pentru proiectul „Realizarea dimensiunii europene a școlii prin integrarea de modele europene în școlarizarea copilului cu dizabilități” cu ID 2014-1-RO01-K101-001402.

Acesta se va derula pe parcursul a doi ani începând cu 10 septembrie 2014. Proiectul se adresează cadrelor didactice care lucrează cu copii cu cerințe educaționale speciale, în vederea dezvoltării lor profesionale. Prin acest proiect ne dorim ca specialiști în psihopedagogie specială, kinetoterapie, psihologie, logopedie, din școala noastră să se perfecționeze în tehnici specifice specialității folosite de parteneri europeni.

Un număr de 24 de cadre didactice vor participa la cursuri de formare în Italia, Spania și Finlanda. Competențele dobândite vor fi recunoscute la nivel european prin Certificatul Europass Mobility pe care îl vot obține.

  

În Italia un număr de 7 specialiști vor acumula informații referitoare la sistemul italian de incluziune a copiilor cu dizabilități în școlile publice, se vor specializa în metoda metacognitivă și vor aborda diferite strategii de intervenție în cazul copiilor cu cerințe speciale.

În Spania un număr de 8 specialiști se vor perfecționa în managementul emoțional, vor învăța strategii pentru eliminarea comportamentelor violente și agresive din școală, își vor forma abilități de analiză a comportamentelor agresive, abilități de gestionare a anxietății elevilor și tehnici de intervenție pentru prevenirea abandonului școlar timpuriu.

În Finlanda un număr de 9 specialiști vor studia sistemul de învățământ finlandez cu particularitățile sale pentru învățământul special și special integrat, intervenția timpurie la copilul cu dizabilități, structura instituțiilor școlare și a claselor de elevi, modul de structurare a curriculumul pe categorii de elevi și pe nivel de clasă.

Acest proiect își propune să continue direcțiile europene de dezvoltare a școlii inițiate prin proiectele Leonardo Da Vinci derulate în anii anteriori.

Cu ocazia zilelor educației nonformale (ZEN), Școala Gimnazială Specială Pașcani va organiza în data de 10 octombrie 2014 începând cu ora 12, lansarea oficială a proiectului la care sunt invitați parteneri media, reprezentanți ai autorităților locale, părinții elevilor noștri și cadrele didactic. Cu ocazia acestui eveniment vor fi făcute cunoscute scopul și obiectivele proiectului, principalele activități din proiect și rolul lor în dezvoltarea serviciilor școlii.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Trei facultăţi de la „Cuza“ nu mai au locuri libere la admiterea din toamnă

Redacția

Structura oficială a noului an școlar

Redacția

Astăzi începe bacalaureatul de toamnă. la Iaşi sunt înscrişi peste 1.200 de absolvenţi de liceu

Redacția
Încarcă...