NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Vezi care este programul activităților cultural-sportive, organizate în municipiul Pașcani, în perioada noiembrie-decembrie

Ca în fiecare an, Primăria alocă un buget pentru a acorda cetățenilor municipiului Pașcani pe durata ultimelor două luni a anului diferite momente cultural-sportive menite să încânte cetățenii.   

 Inițiatorul acestui proiect este viceprimarul Vasile Axinte, iar pentru manifestări s-a alocat suma de 114.766 lei.

 „Ordinea de zi a Ședinței de Consiliu Local ce va avea loc pe data de 30 octombrie 2014 a fost suplimentată astăzi cu încă un proiect de hotărâre. Este vorba despre inițiativa viceprimarului Vasile Axinte în ceea ce privește aprobarea unui program de activități cultural-sportive ce va avea loc în perioada noiembrie -decembrie 2014. Multe dintre aceste activități au tradiție în municipiul nostru, practic au continuitate și anul acesta. Sunt 7 activitati, respectiv Zilele Mihail Sadoveanu pe 8-9 noiembrie, Cupa 1 Decembrie la Tenis de masa pe 29-30 noiembrie, Manifestari dedicate Zilei Nationale a Romaniei-1 Decembrie 2014, Ziua persoanelor cu dizabilitati pe 3 Decembrie, Festivalul Colindelor de Craciun pe 19 decembrie, Festivalul de Datini si Obiceiuri Editia a VI a pe 30 Decembrie, Revelion 2014 în ultima zi a anului, respectiv 31 Decembrie. Vorbim așadar despre un buget total de 114.766 lei„, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de Cuvânt al Primăriei Municipiului Pașcani.

  

 Începând cu luna noiembrie va debuta acest proiect cu ocazia Zilelor Mihail Sadoveanu pe data de 8 și 9 noiembrie. Aici vor fi concursuri de desene, de proză, dar și o cupă la șah, ulterior, la finalul lunii, respectiv pe 29 și 30 noiembrie va fi Cupa 1 Decembrie la Tenis de masă care se va desfășura pe 12 categorii de vârstă. Evenimentul va avea loc la Sala Municipală de Sport.

 Ultima lună a anului 2014 va fi imortalizată de evenimente încărcate de tradiții și obiceiuri. Pe 1 Decembrie se vor depune coroane la monumentele eroilor de pe strada Ștefan cel Mare și Biserica Sfinții Voievozi. Tot în cadrul acestei zile vor fi premiate cuplurile care împlinesc 50 de ani de la casatorie, fiind vorba despre 55 de cupluri. De asemenea pe 3 Decembrie, va fi marcată Ziua persoanelor cu dizabilități. Astfel, 60 de copii vor primi cadouri. Pe 19 decembrie va exista tradiționalul Festival al Colindelor de Crăciun, pe 30 Decembrie va fi Festivalul de Datini și Obiceiuri Ediția a VI -a, iar în ultima zi a anului pășcănenii sunt invitați să petreacă Revelionul 2014/2015.  

 

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Pravila de acum 350 de ani care legaliza agresarea soţiei de către bărbat. Decretul tipărit la Iaşi, temelia violenţei conjugale

Redacția

Cursuri de limba japoneză la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Oana Cordoneanu

Cele 7 Rugăciuni ale Părintelui Arsenie Boca și zilele săptămânii în care se citesc

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site