RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Gesturi invizibile de solidaritate la Pașcani de “Ziua Drapelului Național” îndoliat

Guvernul României a decretat doliu național pentru ziua de 26 iunie, în memoria victimelor accidentului din Muntenegru. Mesajul autorităților centrale a fost acela ca la ora 12.00 drapelul să fie arborat în bernă, iar pentru 3 minute în întrega țară să se țină un moment de reculegere. Tot astăzi a fost marcată și “Ziua Drapelului Național”. Șefii Primăriei Pașcani nu au ținut cont de ceea ce a fost stabilit la nivel național.

Cum credeți că s-a procedat la Pașcani? La primele ore ale dimineții Steagul Național a fost arborat la intrarea în Primăriei, pentru a marca “Ziua Drapelului”. Când a venit vorba să coboare în bernă drapelul, în semn de solidaritate cu familiile celor morți în tragedie, ei nu au putut face acest lucru. Motivul este acela că suportul din fier amplasat pe Primărie nu este prevăzut cu un sistem pe orizontală unde să fie amplasat în bernă drapelul.  Pentru a demonstra că sunt solidari angajații Primăriei au pus pe tricolor o bandă neagră.
La Iași Prefectura a organizat o scurtă ceremonie pentru marcarea “Zilei drapelului naţional”. Evenimentul a avut loc în Piaţa Tricolorului, zona bulevardului Anastasie Panu. După ceremonialul de înălţare a drapelului României şi intonarea imnului de stat, s-a dat citire Hotărârii Guvernului nr. 410/2013 privind declararea zilei de 26 iunie 2013 zi de doliu naţional pe teritoriul României, iar ulterior s-a procedat la arborarea drapelului în bernă.
 
Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

ApaVital cere redevența înapoi! Primarul sfătuit de opoziție să demisioneze. ”Mergem din probleme în probleme”!

Marius Parteni

Cum va arăta viața noastră după 15 mai. Raed Arafat a prezentat câteva cazuri concrete

Redacția

Operatorul local de salubrizare investește în utilaje, deși va pierde principalul domeniu de activitate

Marius Parteni
Încarcă...