NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Propunere: Supermarketurile să fie închise în weekend, pentru stimularea consumului intern

Supermarketurile ar putea fi închise în weekend, de sâmbătă de la ora 14.00 până luni dimineaţa. Deocamdată este vorba doar despre o propunere, aceasta fiind discutată de parlamentarii din Comisia de Agricultură.

În acest fel, spun aleşii, va fi stimulat consumul intern, iar românii se vor duce la piaţă să se aprovizioneze la sfârşitul săptămânii. Propunerea este intens contestată de reprezentanţii supermarketurilor.

Au fost discuții aprinse, astăzi, în Comisia de Agricultură. Inițiatorul propunerii este chiar vicepreședintele Comisiei, deputatul PNL Marin Anton.   

Liberalul își dorește ca supermarketurile să fie închise de sâmbătă, de la ora 14.00, până luni dimineață, pentru ca populația să se aprovizioneze cu fructe și legume din piețe, de la producătorii autohtoni.

Eu nu doresc să fac vreo atingere asupra activității supermarketurilor, ci doar să pun pe picior de egalitate supermarketurile cu producătorii. În momentul ăsta, legea permite supermarketului să aibă poziție de forță”, a explicat, la Digi24, deputatul Marin Anton.

  

El a admis că este producător agricol, iar, în ceea ce privește inițiativa privind limitarea programului supermarketurilor, a insistat că aceasta nu limitează drepturile comercianților. „Este o practică la nivelul Uniunii Europene, nu e nicio limitare de drepturi”, a spus Marin Anton.

Pentru marii comercianţi, închiderea magazinelor la sfârşit de săptămână ar însemna o scădere de până la 40 la sută a vânzărilor.

Este o cultura în România: clienții să-și facă cumpărăturile sâmbăta si duminica. Pentru noi, reprezintă o cifră de de afaceri de 30-40 la sută din totalul săptămânii și o alocare de personal de 15-18%, cu toate consecințele care decurg de aici. Deci fie reduceri de personal atât la noi, cât și la producători, pentru că vom avea nevoie de mai puțină marfă în rafturi”, spune Delia Nica, directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale.

Nici pentru stat n-ar fi o măsură avantajoasă. Există riscul ca veniturile de la buget să scadă simţitor.

În plus, şi producătorii ar avea suferit. În lipsa unor comenzi ferme din partea marilor magazine, nu vor avea cum să-şi vândă marfa. 

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Subvenţiile de la APIA ajung şi la 600 de euro pe hectar anul acesta

Redacția

Cum încurajează guvernul businessul românesc: Doar directorul CFR l-a însoţit pe Ponta în China. Ce spune Doina Cepalis: Dacă aş fi fost invitată, aş fi mers

Redacția

Salariul mediu net a urcat la 2.086 lei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site