RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Patronul unei mari firme din Paşcani a fost trimis în judecată

Gruia Stoica şi avocatul Doru Boştină au fost trimişi în judecată, omul de afaceri fiind acuzat că i-ar fi dat lui Boştină trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie pentru transportarea cărbunelui organizată de Complexul Energetic Oltenia, la care participa şi GFR. Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Gruia Stoica, preşedintele Consiliului de Administrație al SC Grup Feroviar Român S.A., în stare de arest preventiv, pentru cumpărare de influență, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Stoica controlează şi fosta firmă Remar Paşcani, actuală Electroputere VFU. În acelaşi dosar va fi judecat şi Doru Cătălin Boştină, avocat în Baroul Ilfov, acuzat de trafic de influență, acesta având interdicţie de a părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel București. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în luna mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia S.A (CEO) Târgu Jiu a lansat public procedura de licitație ce avea ca scop încheierea acordului cadru și a contractelor subsecvente având ca obiect “Servicii de transport feroviar de cărbune” pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Ișalnița și sucursala Electrocentrale Turceni. Conform fișei de date a achiziției, valoarea estimată a contractului era de 473.068.410 lei, fără TVA. Durata contractuală era de 36 de luni, începând cu 1 februarie 2014, iar criteriile de atribuire a contractului erau “cel mai mic preț” sau “oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”. Anchetatorii au stabilit că, la data de 22 ianuarie 2014, Gruia Stoica, “persoană ce controlează SC GFR SA, membră a grupului Grampet”, i-a promis avocatului Doru Boştină că-i va da trei milioane de euro, pentru “a-şi exercita influența pe care a lăsat să se creadă că are o asupra directorului general al CFR Marfă (funcționar public), pentru a-l determina să își încalce atribuţiile de serviciu și să-i comunice preţul oferit de societatea pe care o conduce, la licitaţia din 29 ianuarie 2014, așadar să divulge date confidenţiale”. “Acest demers avea ca scop adjudecarea, de către Stoica Gruia, a contractului ce făcea obiectul licitaţiei, respectiv transport cărbune de la nivelul SC CEO SA. În acest context, inculpatul Boştină Doru-Cătălin i-a promis inculpatului Stoica Gruia că va înlesni, în schimbul sumei de trei milioane euro, aflarea ofertei de preţ şi va folosi, pentru realizarea traficului de influenţă, un intermediar care poate exercita influenţa directă asupra funcţionarului public, directorul general al CFR Marfă”, au precizat procurorii în rechizitoriu.

 
sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  


 

Related posts

Bătrână găsită fără suflare în locuința din Ruginoasa! Se pare că murise cu 12 zile înainte!

Ema Roman

IPJ: Șoferi! Atenție la ceață și polei

Redacția

Cel mai periculos criminal român este ținut sedat, din motive de siguranță. A amenințat cu moartea chiar și conducerea închisorii

Redacția
Încarcă...