NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Probe de foc pentru elevii claselor a VIII a şi a XII a la simulările pentru examenele naţionale

Inspectoratele şcolare se pregătesc pentru organizarea simulărilor pentru examenele naţionale din luna decembrie 2012. Aceste simulări vor fi în perioada 10-14 decembrie 2012 iar clasele vizate sunt a VIII-a şi a XII-a . Notele elevilor vor fi centralizate şi analizate de către I.S.J.

 Subiectele sunt unice la nivel judeţean, propuse de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Pe data de 11 decembrie, la ora 11 va fi proba la limba română. Pe data de 13 decembrie de la ora 11 va fi proba de matematică şi istorie. Pe 14 decembrie de la ora 11 va fi proba pentru discipline corespunzătoare probei E(c).

Teme orientative la limba română, pentru clasa a VIII-a sunt genul liric, genul epic; specii literare: basmul, fabula iar pentru clasa a XII-a sunt simbolismul şi modernismul interbelic; specii literare: basmul cult, nuvela.

  

Teme orientative la matematică pentru clasa a VIII-a sunt media aritmetică, media geometrică, rapoarte şi proporţii, procente, mulţimi de numere reale, intervale, reguli de calcul în R, triunghiul iar pentru clasa a XII-a: progresii aritmetice şi geometrice, elemente de combinatorică, vectori în plan, operaţii cu vectori, ecuaţii ale dreptei în plan.

sursa evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Iubitorii de sport sunt invitați „FITNESS EVENT”

Irina Gherasim

Un nou inspector adjunct la ISJ Iași: profesor doctor Genoveva Aurelia Farcaș

Redacția

Petruța Sacară se află printre finaliștii concursului „Vocea Şcolii Ieşene“

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site