RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ioana Mihăilă: Purtarea măștii va fi obligatorie pentru elevi, în școli, dar nu și în spații deschise

Anul școlar se va redeschide cu prezența fizică a copiilor, iar purtarea măștii va fi obligatorie în școală pentru copiii de peste șase ani. În spațiile deschise, însă, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie, iar activitățile de la ora de sport „vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiu deschis”, a anunțat, vineri, ministra Sănătății, Ioana Mihăilă.

„Ca urmare a discuției am agreat că prioritatea este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posbilității de învățământ în format fizic. De asemenea, trebuie să avem în vedere că acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea unor măsuri de protecție în așa fel încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil.

Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste șase ani, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi obligatorie. De asemenea, pentru activitățile sportive, ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiu deschis, iar pentru cele în spații închise se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă dacă ele se pot desfășura în spații închise sau nu”, a spus Ioana Mihăilă.

digi24

  

Related posts

Un puşti din județul Iași este filmat în timp ce cinci colegi îl lovesc cu pumnii şi picioarele până cade la pământ (FOTO)

Redacția

Concurs de literatură la Protopopiatul Pașcani. Liceul ”Miron Costin” s-a clasat pe locul I

Oana Cordoneanu

Tabăra Națională de Jurnalistică de la Muncel

Redacția
Încarcă...