RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

De astăzi începe Postul Crăciunului

În acest an, postul Crăciunului începe de pe data de 14 noiembrie, un post de 40 de zile, al doilea ca mărime din cadrul Bisericii Ortodoxe, după postul Paştelui.

 

Creştinii sunt sfătuiţi să postească pentru marea sărbătoare a Naşterii Domnului sau Crăciunul, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinilor. „Această perioadă de post a Crăciunului este mai puţin aspră decât alte posturi. Până la 21 noiembrie nu se mănâncă peşte, nici sâmbetele şi nici duminicile, dar începând cu data de 21 noiembrie, după fiecare sâmbătă şi duminică, şi în fiecare sărbătoare trecută cu roşu în calendar, se dezleagă la peşte Această perioadă nu este uşoară pentru unii dintre creştinii noştri, mai ales pentru bătrâni, pentru copii şi pentru oamenii care lucrează într-un mediu mai greu. De aceea, Biserica îi sfătuieşte ca fiecare să facă post după puterea lor. Sunt oameni care nu pot posti deloc, unii sunt bolnavi, sunt cu perfuzii în spitale şi nu le cerem post şi îi putem împărtăşi atunci când cer şi când este nevoie. Fiecare dacă poate posti o zi sau două iarăşi este bine, măcar miercurile sau vinerile. Postul nu-l slăbeşte pe om, ci îl întăreşte trupeşte, dar mai ales sufleteşte, pentru că este ca o terapie pentru organismul nostru al fiecăruia”, a spus părintele arhimandrit Dosoftei Scheiul, mare ecleziarh al Catedralei Mitropolitane.

  

sursa evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Cifre alarmante. România a depășit pragul de 4.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore. Nou record de pacienți la ATI

Redacția

Ministrul Sănătății: Vârful valului 4 va fi la mijlocul lui octombrie. Se va ajunge și la 20.000 de cazuri pe zi

Redacția

Parohiile din protopopiatul Pașcani vor face un recensământ al populației ortodoxe

Răzvan Grecu
Încarcă...