NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi se războiește pe Facebook cu liderului opoziției! Asociația Pentru Pașcani i-a dat o replică usturătoare edilului șef!

Primarul Dumitru Pantazi a ținut să-i dea o replică liderului opoziției din Consiliul Local, după ce Marius Pintilie a acuzat că Pașcaniul se depopulează și a solicitat să se intervină pentru a stopa acest fenomen.Acuzația a fost făcută în cadrul emisiunii „În Obiectiv” difuzată, luni seară pe Actualitatea TV, acolo unde a fost prezent și consilierul PMP Sorin Olariu.

 

„Din păcate, Pașcaniul se depopulează și eu cred că o prioritate ar fi să facem o strategie, în cadrul Consiliului Local, în așa fel încât să oprim acest fenomen. Pleacă lumea din oraș! Domnule, pleacă mulți, mulți! Pleacă repede! Discut cu tinerii care termină liceul și cred că doar 20% dintre ei și-ar dori să rămână în Pașcani. Toată lumea pleacă la Iași, Bacău, Cluj, București sau în străinătate. Pleacă familii, pleacă bunici care se duc la cei plecați în străinătate”, a spus Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

Lui Dumitru Pantazi nu i-a plăcut această afirmație și a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care-l acuză pe Marius Pintilie că se află în campanie electorală. Pentru a fi mai convingător că lucrurile nu stau prost în Pașcani, edilul șef a enumerat, în postarea sa, investițiile realizate în anul 2018.

PNL Pașcani în frunte cu Marius Pintilie se află într-o continuă campanie electorală. Am să fac referire și la modul în care au fost cheltuiți banii publici anul trecut, dar și la modul în care vor fi cheltuiți anul acesta. De exemplu, o parte din investițiile finalizate dar și cele ce sunt acum în lucru:
– Extindere rețea alimentare gaz – Zonele Blăgești,Gâștești, Boșteni, Lunca și Pașcani; 
– Asfaltare străzile Mihai Viteazu și Gării; 
– Reabilitare strada Nicolae Iorga;
– Semaforizare celor trei intersecții importante din oraș – Spital Municipal, Constructorul, Gară”,
a ținut să explice primarul Dumitru Pantazi.

Postarea sa a primit comentarii din partea cetățenilor. Dacă unii au fost de acord cu primarul Dumitru Pantazi, alții au replicat. De exemplu o pășcăneancă s-a arătat mirată că în Gâștești s-a  extins în anul 2018 rețeaua de gaze naturale și l-a întrebat pe primar: „Când, unde și cum?”. Primarul a răspuns binevoitor cu o poză a unui document din care reiese că pe unele străzi din Gâștești se vor face astfel de lucrări. Replica pășcănencei nu a întârziat să apară, aceasta cerându-i edilului șef să mute investițiile de pe hârtie în teren.

Dumitru Pantazi In scris, că pe teren nu se mișca nimic de ani de zile… Oamenii vor fapte, de vorbe suntem sătui.”

Cum primarul Dumitru Pantazi s-a lăudat în postarea sa că în anul 2018 a realizat proiectul noului cimitir, Asociația Pentru Pașcani a intervenit în polemică și i-a reamintit edilului șef că s-au împlinit 18 ani, 8 luni și 14 zile de când Consiliul loacal al municipiului Pașcani a adoptat o hotărâre prin care mandata viceprimarul să se ocupe de înființarea și amenajarea noului cimitir. Asociația pentru Pașcani arată în postarea sa că în perioada 2000-2008 Dumitru Pantazi a fost viceprimarul municipiului și că ar fi trebuit să ducă la bun sfârșit misiunea trasată de consilierii locali de a amenaja noul cimitir.

„18 ani, 8 luni şi 14 zile. Optsprezece ani, opt luni şi paisprezece zile.Atât a trecut de la adoptarea unei hotărâri privitoare la amenajarea unui nou cimitir în municipiul nostru. Ne referim la HCL nr 19 din 26. 04. 2000.

Vă atragem atenţia asupra art. 5 din această hotărâre, articol ce prevede că: „Viceprimarul municipiului Paşcani şi Serv. urbanism, sistematizarea şi amenajarea teritoriului vor duce la îndeplinire prevederile acestei hotărâri.”

Întrebare: Cine era la acel moment viceprimar al municipiului Paşcani?

Răspuns: Actualul primar, domnul Dumitru Pantazi.

Deci domnul primar, fost viceprimar, după 18 ani, 8 luni şi 13 zile ne spune, într-o postare pe pagina Facebook a dumnealui, că, printre proiectele anului 2019, se află şi

„ Amenajare cimitir Municipal”

Domnul Dumitru Pantazi a fost între anii 2000 şi 2008 viceprimar al municipiului. A avut 8 (opt) ani la dispoziţie să ducă la îndeplinire o sarcină trasată printr-o hotărâre de Consiliu Local.

O sarcină neîndeplinită ce a devenit o problemă stringentă pentru toţi păşcănenii.”

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Verificări la metru pătrat pentru suprafețele ocupate de agenții economici care încheie contract cu Primăria

Marius Parteni

Reabilitarea drumului Blăgeşti – Gura Bîdiliţei, în aer! Şeful judeţului nu are un termen fix

Marius Parteni

Padocul din Blăgeşti se va închide. Câinii vor fi mutaţi într-un adăpost nou, în pădurea Moţca (Foto)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site