NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Jardinierele din oraş, ca după război. Serviciul de sere plantează trandafiri japonezi în locul arbuştilor decorativi

Angajaţii de la Serviciul de Sere  din Municipiul Paşcani se străduie să înfrumuseţeze oraşul, odată cu venirea primăverii. Munca lor va fi, însă, dublă, pentru că, nu numai că vor planta, dar vor trebui să repare jardinierele distruse de timp şi oameni.

 

  

 

În acest sens, există o parte din jardinierele din oraş unde arbuştii s-au uscat, motiv pentru care vor fi înlocuiţi cu trandafiri japonezi în combinaţie cu alte tipuri de flori pitice. Tot în această perioadă, spaţiile destinate plantării florilor, atât în zona deal cât şi în zona vale a oraşului sunt înfrumuseţate cu mii de fire de petunii, salvii, gazane, canna indica şi dalii.

„Cei de la Serviciul de Seră care au spus că sunt în jur de 25 de jardiniere, unde vor fi plantaţi trandafiri japonezi, alături de alte tipuri de flori, imediat ce va trece pericolul brumei. Tot în perioada următoare vor fi plantate în jur de 250 000 de fire de flori pregătite, ce vor fi puse peste tot prin oraş. Vor fi din nou amplasate acele ghivece verticale în apropierea Primăriei şi în Parcul Municipal”, a mai declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani.  

Pe această cale, reprezentantul Primăriei face un apel către cetăţenii oraşului, să păstreze mobilierul stradal şi să nu distrugă florile, pentru că sunt bunuri care înfrumuseţează imaginea oraşului. Cel mai probabil, angajaţii de la Serviciul de Sere, cu ajutorul celor de la Gospodărie Comunală, vor repara şi revopsi jardinierele scrise cu graffiti.

„Am mai făcut apel către cetăţeni, să protejeze mobilierul stradal. Şi aceste jardiniere au fost distruse în timp. Probabil, cei de la Gospodăria Comunală sau de la Sere le vor repara şi vopsi, dar din păcate nu vor ţine mult”, a mai adăugat reprezentantul Primăriei.

De astăzi, muncitorii de la sere au început să amenajeze rondul de la intersecţia străzii Ceferiştilor cu Dragoş Vodă.

 

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

70 milioane euro pentru gestionarea gunoaielor judeţului

Redacția

Furnizarea apei potabile este întreruptă parțial la blocuri din Zona Deal până la orele amiezii

Teona Gherasim

RAGCL vrea să scadă prețul de facturare către populație. Decizia este în curtea Primăriei și a Consiliului Local

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site