NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Primăria Pașcani se alătură campaniei „Împreună pentru Dumitru”. Copiii continuă strângerea de fonduri

Tânărul de 19 ani din suburbia Lunca, programat pentru un transplant de măduvă, la un spital din București, are parte de vești dintre cele mai bune. La solicitarea Actualitatea TV, reprezentanții administrației locale, vor contribui financiar pentru a fi asigurată deplasarea băiatului în capitală.

  

Tinerii care au încercat și încearcă să strângă suma de 5000 lei pentru a-l ajuta pe Dumitru Enachi, au reușit până acum, prin efortul lor, să facă rost doar de 350 lei, de la elevii din școlile din municipiu. „Am discutat astăzi, telefonic, cu mama băiatului, și i-am transmis ce trebuie să facă. A rămas că ne vom întâlni mâine dimineață la Primărie. Doamna trebuie să facă o cerere pentru un ajutor de urgență, la care trebuie să atașeze actele doveditoare pentru respectiva boală. Vom încerca să acordăm din bugetul public, măcar jumătate, sau mai bine de jumătate din suma necesară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Cristian Menegon. 

Prietenii lui Dumitru continuă și mâine acțiunea, când se vor aduna în Parcul Peștișorul, de la ora 16.00 pentru o nouă strângere de fonduri.

Tânărul de 19 ani are deja donatori, operația va fi asigurată de Ministerul Sănătății. Tot ce îi mai trebuie se rezumă la banii pentru transport și cheltuieli de spitalizare. Pe 15 februarie va merge la clinica bucureșteana și va fi pregătit timp de o săptămână pentru transplant.

Dumitru a rămas elev la Colegiul Tehnic CF Unirea până la încheierea anului calendaristic de învățământ, iar din toamna lui 2015 luptă pentru a strânge suma de bani necesară transplantului.

Menționăm faptul că de la începutul acestui an s-au încercat mai multe campanii de a-l ajuta pe Dumitru.

Cei interesați, pot ajuta tânărul prin depuneri de bani în contul acestuia: RO47RNCB0699147917820001

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Preot din Tătăruși trecut în lumea drepților

Ema Roman

BZI:Pascaneni tepuiti de nepotul protopopului Postolache

Redacția

105 pășcăneni suferă de tuberculoză

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site