NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

313 cadre didactice din județ se pregătesc să iasă la pensie


La nivelul judeţului Iaşi, 313 cadre didactice titulare sunt pensionabile la data de 1 septembrie, 208 fiind în mediul urban şi 2015 în cel rural, conform datelor colectate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ). Dintre acestea, 145 au depus cereri de menţinere în activitate ca titular în anul şcolar 2016 – 2017, conform prevederilor din Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic în învăţământul preuniversitar.

  

„Consiliile de administraţie din unităţile şcolare au aprobat un număr de 135 de cereri de menţinere în activitate a cadrelor didactice care îndeplinesc condiţiile legale şi dovedesc o competenţă profesională deosebită – 96 în mediul urban şi 39 în mediul rural. Predomină solicitările învăţătorilor şi educatoarelor, domenii importante pentru pregătirea copilului la început de traseu educaţional”, transmit inspectorii şcolari responsabili de managementul resurselor umane. Revocarea prelungirii este posibilă în cazul restrângerilor de personal sau nerealizării planului de şcolarizare.

Advertisements

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Elevii, liberi în 2 decembrie. Când va fi recuperată ziua

Redacția

Drama copiilor săraci care fac școală online pe telefoane vechi. „Când intru la oră se închide, nu ține bateria. Am rămas în urmă”

Redacția

Admitere online la Universitatea Cuza Iasi. Cate locuri sunt disponibile

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site