NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria face un pas în spate față de problema cetățenilor cu ApaVital. Oamenii trebuie să se înțeleagă pentru a nu rămâne fără apă de săptămâna viitoare

Șeful executivului local din Pașcani a ajuns la capătul puterilor în ceea ce privește problemele generate de neînțelegerile dintre ApaVital și o parte din cetățenii municipiului.

Primarul Dumitru Pantazi, viceprimarul Vasile Axinte și Aristotel Ștefan Katzighera au ieșit astăzi în conferință de presă pentru a explica cum poate fi pus capăt problemelor, dar să și anunțe populația că au epuizat toate măsurile la care puteau recurge în ajutorul populației.

Înainte de întâlnirea cu ziariștii, primarul a primit un telefon de la Ion Toma, șeful operatorului județean, prin care a fost înștiințat că a picat încă una din pistele pe care se intenționa să se meargă pentru a detensiona situația.

“Am primit un telefon de la directorul ApaVital care mi-a spus că varianta încheierii contractului cu responsabilul de scară, după care operatorul să încheie convenții cu consumatorii, cade acolo unde nu sunt scoase apometrele pe casa scării. Ei spun că se încalcă legea. Primăria poate interveni până la contorul de branșament. De aici în colo este problema oamenilor cum se înțeleg”, a susținut primarul Dumitru Pantazi.

Prin urmare, pentru ca cetățenii să scape definitiv de cei de la ApaVital oamenii trebuie să plătească așa cum impun condițiile cei de la regia ieșeană.

Dacă vrem să scăpăm de ApaVital până săptămâna viitoare, oamenii trebuie să desemneze o persoană care să încheie contractul cu operatorul sau prin branșamente individuale. Ulterior, în cadrul acelei scări de bloc, să fie citite apometrele din casele oamenilor și să se plătească apa. Aceasta este soluția“, a spus Vasile Axinte, viceprimarul municipiului Pașcani.     

Aceste declarații vin după multe promisiuni ale administrației locale, cum că apa nu se va sista, iar debitele vor fi achitate de oameni în rate. Declarațiile de astăzi demonstrează contrariul.

Săptămâna viitoare este programată o ședință a Consiliului Local în care se va discuta organigrama și statul de funcții de la Prest Serv Apa SA, astfel încât operatorul local să fie pregătit în eventualitatea în care îi va fi delegat spre exploatare în regim de forță majoră sistemul de alimentare cu apă.

Mai este însă un scenariu prin care nu am putea scăpa de cei de la ApaVital. Cele două hotărâri votate de legislativul local în data de 28 noiembrie 2014 să fie atacate în contencios de către cei de la operatorul județean, fapt ce ar duce la suspendarea lor, iar ApaVital rămâne în Pașcani. Acest lucru se datorează și faptului că primarul întârzie inițierea unui proiect prin care să delege serviciul pentru o perioadă de timp celor de la PSA, până la organizarea unei licitații.

Trebuie să facem licitație, nu putem altfel încredința acest serviciu. Cei de la ApaVital nu au spus dacă ne vor da în judecată, dar este posibil acest lucru“, a subliniat primarul Pantazi.     

În cadrul conferinței de presă, reprezentanții administrației locale au subliniat faptul că dacă PSA va fi noul operator de la Pașcani, se vor aplica măsuri asemănătoare cu cele ale ApaVital. Adică contractele să fie încheiate prin Asociații de Proprietari sau Locatari, iar rău platnicii vor fi acționați în instanță.  

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primăria dezinteresată să afle dacă mai este în contract cu ApaVital. Viceprimarul a lipsit la termenul de astăzi, iar judecătorul a amânat cauza!

Răzvan Grecu

Criză mare, mon cher! Aleșii inventează ședințe, doar pentru a-și completa veniturile!

Marius Parteni

Iarna se dezlănţuie. Weekend cu viscol, ger şi zăpadă troienită. Care vor fi zonele cele mai afectate de ninsori

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site