NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria a pus în dezbatere publică intenția de a actualiza Planul Urbanistic General! Consilierii locali spun că ar trebui să se lucreze în paralel și la Strategia de Dezvoltare a municipiului!

 

După ce aleșii locali au votat săptămâna trecută un proiect de hotărâre privind actualizarea Planului Urbanistic General, astăzi conducerea Primăriei a pus în dezbatere publică intenția de actualizare a acestui document. Cetățenii au termen ca până pe 22 martie, anul acesta, să vină cu propuneri, sugestii sau opinii. O pot face prin poșta electornică, prin cea clasică sau prin depunerea lor, în fizic, la Ghișeul Unic al Primăriei.

 

Toate propunerile cetățenilor vor fi examinate și sintetizate, iar mai apoi vor fi atașate documentației de atribuire a serviciilor de elaborare și actualizare a Planului Urbanistic General.Vechea documentație expira la finalul acestei luni, iar prin deschiderea acestei proceduri, ea este prelungită automat cu 10 ani.

Prezent în emsiunea „În Obiectiv” difuzată de Actualitatea TV, consilierul liberal Claudiu Bodoașcă a arătat că actualul Plan Urbanistic General are și părți bune, dar și părți rele astfel că trebuie neapărat revizuit.

„Planul Urbanistic General e un document de o foarte mare importanță. El arată viziunea localități în ceea ce privește dezvoltarea urbanistică, cât și cea economică. Ce m-a suprins pe mine de când sunt consilier local e că aveam PUG, aveam Regulament local de urbanism, dar nimeni din Primărie nu știa de el sau știau foarte puțini și îl țineau la sertar. Eu cu greu am făcut rost de aceste documente și sunt președintele Comisiei de Urbanism, deși legea spune că acesta trebuie să fie la dispoziția cetățenilor. Atunci am văzut că în PUG sunt lucruri bune, dar și rele și de aici s-a născut această necesitate de a fi actualizat”,  a explicat Claudiu Bodoașcă, consilier local PNL.

Sorin Olariu, consilier PMP, prezent și el în emsiune, a atras atenția că Planul Urbanistic General ar trebui actualizat împreună cu Strategia de Dezvoltare Locală care expiră și ea în anul 2020.

„După cum spune și proiectul de hotărâre pe care noi l-am aprobat, va fi cu siguranță o firmă care va elabora această documentație și vor avea loc patru dezbateri publice la care vor participa cetățenii care vor putea face sugestii și amendamente. Și Strategia de Dezvoltare a municipiului expiră și ar trebui și ea revizuită.  Anul trecut, dacă-mi aduc aminte, domnul Bodoașcă le-a spus celor din primărie că expiră PUG-ul și nu s-a întâmplat nimic. S-a ajuns ca astăzi să trebuiască să prelungim acest PUG pentru că nu a vrut nimeni să rezolve această problemă. Bine ar fi, dacă s-ar lua în considerare și reviziuirea concomitent a Strategiei de Dezvoltate, pentru că acest document este strâns legat de Planul Urbanistic General ”,   a spus Sorin Olariu, consilier din partea PMP.

Menționăm că, anul trecut au fost alocați din bugetul local 100.000 de lei pentru actualizarea Planului Urbanistic General,  însă banii nu au fost cheltuiți de către primarul Dumitru Pantazi.

 

loading...
Advertisements

Related posts

Blestemul titlurilor de proprietate.Primarii din județ s-au întâlnit cu prefectul

Redacția

Legume S.A., societate controlată printr-un intermediar de primarul Pantazi, a pierdut definitiv procesul cu municipalitatea! 50 de hectare de teren vor fi retrocedate pășcănenilor!

Răzvan Grecu

Pășcănenii condamnă modul cum se astupă gropile din carosabil!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site