NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Prima reacție adversă severă la vaccinul de la AstraZeneca! O femeie a intrat în șoc anafilactic

Luni, 22 februarie, o femeie de 46 de ani a intrat în șoc anafilactic după ce i s-a administrat prima doză de vaccin anti-COVID-19, într-un centru de vaccinare din judeţul Olt. În momentul de față, starea de sănătate a femeii este stabilă.

„Pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice și, totodată, personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat, de urgență, îngrijire medicală de specialitate, conform procedurilor existente și cu ameliorarea rapidă a stării clinice. A fost apoi transportată la Serviciul de Urgență în vederea primirii tratamentului de care are nevoie, dar de asemenea și pentru a fi observată starea ei de sănătate cum evoluază de acum încolo. La acest moment, starea femeii este bună, însă rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor primite de la medici.”, a transmis Antena 3.

Prima reacție adversă severă după vaccinarea anti-COVID-19

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), o femeie, în vârstă de 46 de ani a avut o reacţie severă, anafilactică, la scurt timp după ce i s-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca, ea nefiind cunoscută cu alergii. Femeia este în stare bună, dar rămâne sub supravegherea medicilor.

„Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacţie alergică cu criterii de şoc anafilactic. Menţionăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacţii alergice.

  

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgenţă îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgenţă în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare”, a arătat CNCAV.

bzi.ro
Advertisements

Related posts

Un tânăr a recurs la un gest şocant! A murit după ce și-a tăiat venele

Redacția

Cum vedem la magazin care sunt măștile neconforme. Președintele ANPC: „E destul de greu pentru clientul obișnuit să-și dea seama”

Redacția

Servicii complete în Ambulatoriul de Specialitate CF Pașcani, pentru obținerea fișelor medicale

Oana Cordoneanu
Încarcă...