NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Preţul energiei electrice ar putea creşte cu până la 20%

Există riscul creşterii preţului la energia electrică cu până la 20% dacă Ordonanţa de Urgenţă 114 ar fi abrogată în perioada următoare – susţine preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică, Ion Lungu.

 

În cadrul unei conferinţe de profil, el a afirmat că majorarea ar fi de 10 lei la un consum de 100kWh pe lună pentru consumatorul casnic:

Ion Lungu: Este doar o analiză făcută, că nu putem să spunem dacă se va întâmpla sau nu se va întâmpla. Trebuie să vedem, în primul rând, cum se va soluţiona problema cu Ordonanţa 114 – rămâne în vigoare, nu mai rămâne în vigoare, se face o dereglementare între etape, cum a propus Autoritatea Naţională de Reglementare… Din cauza asta, eu am insistat pe faptul că trebuie cunoscut la începutul anului ce se întâmplă. Este foarte important.

Ion Lungu a mai spus că emiterea Ordonanţei 114 nu a fost justificată, cel puţin pentru domeniul energiei electrice, deşi la vremea respectivă s-a spus că au fost distorsiuni în piaţă.

El a precizat că analizele efectuate de Autoritatea Naţională de Reglementare şi de Consiliul Concurenţei nu au arătat că ar fi vorba de nereguli pe piaţa de energie electrică.

 sursa www.radioiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

A fost prelungit termenul până la care românii pot cere amânarea ratelor. Deconectarea de la utilități, interzisă în starea de alertă

Redacția

300 locuri de muncă în domeniul agricol în Portugalia

Teona Gherasim

Administratorii judiciari de la Siretul Paşcani vor să închirieze biroul directorului societăţii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site