RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Banca Transilvania anunţă preluarea Volksbank

Anunţul va fi făcut de Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al BT, şi Omer Tetik, directorul general al băncii. Reprezentanţii BT nu au precizat în invitaţia transmisă presei dacă la conferinţă vor participa şi reprezentanţi ai Volksbank.

 

Oficialii Băncii Transilvania au confirmat săptămâna trecută, printr-un anunţ transmis pe bursă, că negociază preluarea subsidiarei locale a grupului austriac Volksbank, o bancă cu active de circa 3 mld. euro, aflată pe locul 9 în clasamentul general.

  

Preluarea Volksbank ar apropia Banca Transilvania foarte mult de poziţia a doua din sistemul bancar deţinută de BRD. BT se află în acest moment pe locul trei în sistemul bancar cu o cotă de piaţă de aproape 10%.

Volksbank România  este deţinută, printr-un vehicul înregistrat în Austria, de grupul Volkskbank (51%), grupul francez BPCE (24,5%) şi băncile germane DZ Bank şi WGZ Bank (24,5%). Banca locală este singura subsidiară din regiune rămasă în portofoliul celor trei grupuri, după ce restul au fost preluate de grupul rus Sberbank.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Antibiotice SA şi Siretul Paşcani sunt două nume de tradiţie în mediul de business ieşean. Săptămâna trecută au organizat Adunarea Generală a Acționarilor

Redacția

Electroputere VFU efectuează probe și verificări la automotorul Diesel fabricat la Pașcani

Redacția

Guvernul lansează în noiembrie “Prima Maşină”. Care sunt criteriile de participare

Redacția
Încarcă...