NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

APIA începe rambursarea sumelor pentru diferenţa de acciză la motorină în agricultură

Agenţia de Plăţi pentru Agricultură (APIA) va începe miercuri rambursarea sumelor aferentei diferenţei de acciză la motorină pentru 10.795 de beneficiari din sectorul agricol, valoarea totală a plăţilor fiind de 100 milioane lei.

 

”Ajutorul de stat sub formă de rambursare se acordă ca diferenţă dintre rata accizei standard de la titlul VII – Accize şi alte taxe speciale din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi rata accizei reduse prevăzută la art.2 alin(2) din Hotărârea Guvernului nr.1174/2014 pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură”, se arată într-un comunicat al agenţiei, potrivit Mediafax.

Valoarea accizei a fost de 1,7975 lei /litru pentru anul 2015 şi pentru anul 2016 rămâne identică.

Plata se face conform unui ordin comun al Ministerului Agriculturii şi Ministerului Finanţelor prin care au fost aprobate cantităţile de motorină utilizate în trimestrul IV al anului 2015. Plăţile acoperă acciza penrtu 56.300 tone motorină.

 

 Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Varianta finală Start-up Nation România, dezbătută la Camera de Comerţ Iași

Redacția

Finanțele Pașcani vând o hală industrială cu 150.000 de euro. Spațiul este amplasat în comuna Miroslovești

Redacția

COMUNICAT DE PRESĂ: Anunț finalizare proiect P.O.R. 2.1. A “Creşterea competitivităţii SC BOG&COMP SRL prin modernizarea şi mărirea capacităţii de producţie” (21.06.2019)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site