NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Preotul Constantin Necula se retrage din viața publică: „E o tristețe care m-a cuprins”

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați preoți din România, Constantin Necula, a luat o decizie radicală! Acesta a anunțat că se retrage din viața publică. Anunțul vine după eșecul de la referendumul pentru familie.

 

“Mă voi retrage din viața publică – e un gând care îmi trece foarte des prin minte. Am să mă retrag și am să tac, din dorința de a-i lăsa pe ceilalți să vorbească. Am remarcat că sunt foarte mulți dispuși să vorbească împotriva Bisericii, a societății creștine. Le doresc succes! E o tristețe care m-a cuprins, pe care nu o voi birui decât în Liturghie”.

Deși rubrica are doar câteva minute, expunerea privitoare la intenția sa de retragere este argumentată printr-o trecere în revistă a societății creștine și românești actuale în care se dorește amalgamarea valorilor până la anularea lor.

“E prima dată când am înțeles de ce Mântuitorul nu a răspuns la toate întrebările, ci doar la cele ale oamenilor care vor cu adevărat să se îndrepte. Acum e aceeași ură, aceeași aroganță socială, aceeași dictatură a propriei opinii împotriva celorlalți și, în acest marasm, aceeași Biserică răstignită a nu știu câta oară de oameni care cred cu adevărat că Biserica ar trebui să le negocieze păcatele. Regret! Evanghelia nu e negociabilă.(…) Sper din toată inima să avem tăria să putem să ne revenim – nu cu picioarele pe pământ, ci cu mintea în cer, acolo unde ne e locul. (…) Deja am constatat că, în ciuda faptului că familia bărbat – femeie nu e o prioritate, cealaltă familie dintr-o dată a avut trei proiecte băgate la sertar. Așa am constatat că suntem căzuți între politici și (…) – cred că e obligatoriu ca paznicul Farului să se retragă în Far. (…) Mai avem 50 de zile până să ne prăznuim Centenarul. Ne-am bătut joc de 99 de ani și 315 zile din Centenarul nostru.”, a spus părintele Necula la Radio România Actualități.

continuare pe www.stiripesurse.ro

 

loading...
Advertisements

Related posts

România ar putea avea închisori private, iar condițiile vor fi ca acasă

Redacția

Când se vor redeschide grădinițele de stat și particulare? Răspunsul ministrului Educației

Redacția

(Video)Accident rutier în Podul de Piatră. Două autoturisme au fost avariate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site