NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Premierul Cîţu a anunţat când va intra în vigoare certificatul verde în România: „Cel mai târziu săptămâna viitoare”

Întrebat când vom avea în România certificatul digital, premierul a transmis:

„Cel mai târziu săptămâna viitoare. Săptămâna aceasta vom avea discuţii şi cu INSP. Vreau ca şcoala să fie cu prezenţă fizică. E una din variante, vreau să ţinem economia deschisă. (…) Soluţia în acest moment este ca testarea să se facă pe banii românilor, însă e proiectul în primă lectură. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Florin Cîţu miercuri, la finalul şedinţei de Guvern. 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ar urma să discute, săptămâna aceasta, posibilitatea impunerii prezentării certificatului verde pentru participarea la nunţi, botezuri, concerte şi evenimente sportive, potrivit surselor „Adevărul“. Aceeaşi măsura ar urma să se impună şi pentru sălile de sport.

Certificatul verde digital este dovada că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu SARS-CoV-2 sau că a trecut prin boală. Propunerile vin în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de ci

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Un băiat în vârstă de 16 ani s-a înecat în râul Siret

Redacția

Codrin Ştefănescu: Hărţuirea lui Liviu Dragnea continuă. Mâine a fost convocat la DNA, exact la ora când medicii îi programaseră RMN

Redacția

Mărturii ale pacienților infectați cu coronavirus, internați la Spitalul „Victor Babeş”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site