RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Slovacia: Guvernul lui Robert Fico lichidează televiziunea publică şi creează alta

​Guvernul slovac condus de premierul social-democrat Robert Fico a aprobat miercuri lichidarea televiziunii publice RTVS, pe care a acuzat-o de partizanat politic, în timp ce opoziţia şi unii jurnalişti acuză actualul guvern că doreşte o televiziune care să-i fie fidelă.

Robert Fico, premierul SlovacieiFoto: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

Coaliţia guvernamentală tripartită din Slovacia a avizat un proiect de lege în acest sens, propus de titulara Culturii, Martina Simkovicova, proiectul urmând să fie trimis parlamentului, unde coaliţia de guvernare dispune de majoritate, votul legislativului fiind aşteptat în luna iunie, relatează miercuri agenţia germană de știri DPA, citată de Agerpres.

  

„Nu este corect ca unele opinii să fie cenzurate în mass-media publice”, iar această practică trebuie să înceteze, a declarat luna trecută ministrul Martina Simkovicova, potrivit Reuters.

„De mult timp, numai una şi aceeaşi opinie este permisă în presa mainstream pe teme precum Covid sau Ucraina”, astfel că, văzând cum mass-media mainstream prezintă informaţii numai dintr-o parte a spectrului, populaţia caută să se informeze tot mai mult din surse alternative, a explicat ea atunci la o conferinţă de presă la care a prezentat un proiect de lege pentru reformarea televiziunii RTVS.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Monica Niculescu şi chiliana Alexa Guarachi au piedut finala de dublu de la Washington

Redacția

Rezoluţie dedicată României în Congresul SUA: legislativul american a marcat aniversarea de 25 de ani a Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite

Redacția

Nicolae Ciucă despre situația din Israel: Cei care au generat aceste atacuri teroriste trebuie să plătească, dar fără a exacerba şi fără a pune în pericol viaţa civililor

Redacția
Încarcă...