NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pirateria din activitatea de taxi și ilegalitățile din transportul județean- subiecte de discuții în ședința ATOP

Printre subiectele discutate ieri la ședința membrilor Autorității Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean au fost și problemele legate de pirateria din activitatea de taxi la nivel local, și cel din transportul public județean.

 

 Marius Ostaficiuc, președintele ATOP, a susținut în fața celor prezenți la ședința de ieri că au fost transmise către această autoritate plângeri din partea cetățenilor. În ceea ce privește activitatea de taxi la nivel local, ar exista taximetre pirat care fac curse pe rute scurte, iar acești șoferi ar trebui identificați și sancționați. Ostaficiuc a solicitat Poliției Locale și Municipale să întreprindă o acțiune de verificare.

 Prezent la discuție, Vasile Avasiloaie, șeful Poliției Locale, a susținut că instituția pe care o coordonează poate prin lege doar sancționa contravențional șoferii de taxi.

 ”Altfel de acțiuni pe linia activității operatorilor de taxi se poate face doar prin dispoziție de primar”, a susținut Avasiloaie. Viceprimarul Gabriela Nedelcu a susținut că s-au făcut verificări, iar atunci când a fost cazul Primăria a anunțat Poliția Municipală cu privire la cele sesizate.

 Legat de activitatea operatorilor de transport persoane pe rutele județene, președintele ATOP a susținut că sunt probleme cu operatorii care preiau persoane din localitățile Ciohorăni, Miroslovești sau Stolniceni Prăjescu. El a subliniat că pe unele trasee ar funcționa operatori care nu sunt licențiați, folosind licența de transport a altor firme.

 Concluzia autorităților a fost aceea de a fi organizate controale periodice pentru depistarea celor care nu respectă legislația în vigoare.

  

loading...
Advertisements

Related posts

Laura Pașcu, șefa de la Achiziții, dezminte că ar face politică!

Răzvan Grecu

Deputatul Rățoi, pe lista neagră a celor care au dat frâu liber la defrișări

Redacția

Primăria Târgu Frumos va accesa fonduri europene pentru modernizarea unei grădinițe

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site